Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Muafiyet şehit çocuklarına da verilmeli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, askerlik muafiyeti hakkının tüm şehit ve gazi çocuklarına da tanınması gerektiğini söyledi.

Açıklama yaptı

Torunlu şu açıklamaları yaptı; “Mevcut askerlik kanununa göre 1111 sayılı yasa çerçevesinde askerlik mükellefiyetini yerine getirenler ile 1076 sayılı Kanuna tabi yedek subaylardan askerlik hizmetleri sırasında malul olanların kardeşlerinde 1 tanesine askerlik muafiyeti hakkı tanınmıştır. Aynı şekilde, 1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında askerlik mükellefiyetini yerine getirirken Şehit olan erbaş ve erlerin kendilerinden olma erkek çocuklarının tamamı ile kardeşlerinin hepsine askerlik muafiyeti hakkı tanınmıştır.

“İkinci acı endişesi yaşıyorlar”

Rütbeli Şehit yetimlerinin ya da kardeşlerinin askerlik muafiyeti hakkı bulunmamaktadır. Bunun yanında Gazilerimiz ile Harp ve Vazife Malullerinin çocuklarının askerlik muafiyeti hakları bulunmamaktadır. Genel olarak Gazilerimiz yaşadıkları travma neticesinde fiziki kısıtlarının yarattığı sıkıntıların yanında, ciddi psikolojik sıkıntılarla da boğuşmaktadır. Bunun yanında aynı şekilde rütbeli Şehit aileleri de aynı şekilde İkinci bir acı yaşama endişesi ile yaşamaktadırlar.

“Kanuna ekleme yapılmalı”

Bugün 30 bin TL vererek bedelli askerlikten yararlanılabilmesi hakkı verilirken bu ülke için en büyük bedeli ödeyen şehit aileleri, gaziler ile harp ve vazife malullerinin çocukları için de Askerlik Kanuna ekleme yapılarak “askerlik muafiyeti” hakkı tanınmalı, askere gönderilmek tamamen Şehit ve Gazi çocuklarının kendi inisiyatiflerine bırakılmalıdır. Bu kapsamda bu talebi bütün Şehit ailesi, Gaziler ile Harp ve Vazife Malullerinin il garnizon komutanlıklarında yer alan Şehit Gazi İşlem birimlerine iletmeleri önem arz etmektedir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu