Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Mücadelemiz şuurlu bir gençlik için

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Mücadelemiz şuurlu bir gençlik için

Milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik için çalışmalarını sürdüren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kırıkkale Şubesi, 250 bin şehide 250 bin hatim programına hazırlanıyor. AGD Şube Başkanı Yusuf Bayraktar, şubesi olarak 24 Mart’ta Kırıkkaleli gençleri ecdadını ziyaret etmek üzere Çanakkale’ye götüreceklerini söyledi.

SİYER’İ NEBİ YARIŞMASINDA 1500 GENCE ULAŞTIK

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret ederek, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cihat Mencet ve Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Erkoç’a sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Her yılın Ağustos ayında çalışmalara kayıtlarla başladıklarını belirten Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar, ihtiyaç sahibi gençlere barınma ve burs imkanı sağladıklarına söyledi. Ekim aylarında ilk adım kampları gerçekleştirdiklerine işaret eden Başkan Bayraktar, kamplarda gençlerin bir biriyle tanıştığını ve kaynaştığını, Kasım ve Aralık aylarında ise Siyer-i Nebi yarışmaları yaptıklarını vurguladı. Bayraktar “Bu yıl Siyer-i Nebi yarışmasında 8 merkezde sınav yaptık ve Kırıkkale’de 1500 gence ulaştık.  Yarışmaya en büyük ilgi 500 öğrenci katılımıyla Keskin ilçemizde oldu. Yarışmamızın ödül törenini de geleneksel olarak her yıl yaptığımız Mekke’nin Fetih yıldönümünde gerçekleştiriyoruz. Bu yılda daha fazla gencimize ulaşmayı ve peygamberimizin hayatını okutmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yılın ilk aylarında konferanslara ağırlık verdiklerini hatırlatan Başkan Bayraktar, “Şubat ayını biz şehadet ayı olarak adlandırıyoruz. İslam davasına hizmet etmiş bir çok insan Şubat ayında rahmeti rahmana kavuşmuştur. Mart ayı Çanakkale ayı, bu ayda şehitlerimiz için 250 bin şehide 250 bin hatim programımız var. Kırıkkale’de arkadaşlarımız 54 hatim dağıttı, sayı git gide artıyor. İnşallah Kırıkkale şubesi olarak da liseli ve üniversiteli gençlerimizle birlikte 24 Mart’ta şehit dedelerimizi ziyarete gidiyoruz. Kutlu doğum programlarımız, İstanbul’un fethi programı, Haziran, Temmuz aylarında ise yaz etkinlikleri gerçekleştireceğiz. AGD olarak milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x