Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKültür SanatManşet

Müdür, Gözünü Ustalar Topluluğuna Dikti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ ER, BİR KEZ DAHA USTALAR TOPLULUĞUNU DAĞITMA KARARI ALDI.
 
Başta ilimizin kuruluş gününü unutup herhangi bir faaliyet yapmayan Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, ilimizin tek kültürel topluluğu olan Ustalar Topluluğunu dağıtma kararı aldığı ileri sürüldü. Geçtiğimiz yıllarda yine Müdür Er döneminde Ustalar Topluluğu dağıtılmak istemiş, fakat kamuoyundaki baskılar neticesinde ustalar Topluluğunun dağıtılması engellenmişti.
 
TEK KÜLTÜREL TOPLULUĞUMUZ
Kültürel faaliyetlerde zayıf kalan ve başta ilimizin kuruluş yıldönümünü unutup herhangi bir faaliyet yapmayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, dünyaca ünlü Ressamımız Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı’nın ölüm yıldönümünde de faaliyet yapmamıştı. Yine Müdür Er’in döneminde tek kültürel topluluğumuz olan Ustalar Topluluğunun dağıtılması gündeme gelmiş fakat kamuoyunda çıkan haberler üzerine Müdür Er, Ustalar Topluluğunun dağıtılması kararından vazgeçmişti. Yıllar geçmesine rağmen Müdür Er, Ustalar Topluluğunun dağıtılması fikrinden vazgeçmediği, Ustalar Topluğunun dağıtılacağı iddiaları ile akıllara tekrar geldi.
 
KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ UNUTTU
Ustalar Topluluğunun tekrar dağıtılması iddiaları üzerine Müdür Er’in ilimizde hiçbir kültürel faaliyetlerde ön plana çıkmaması konuşulurken, akıllara ilk olarak ilimizin kuruluş yıldönümünde hiçbir faaliyetin bulunmadığı hatta hiçbir açıklama yapılmaması geldi. İlimiz ile birlikte aynı yıl il olan illerde kültürel faaliyetler yapılırken, en büyük örnek ise Aksaray’da yapılan etkinlikler oldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapmayan Müdür Er, sadece ilimizin kuruluş yıl dönümü değil Kralların Ressamı olarak bilinen Rahmi Pehlivanlı’nın ölüm yıldönümünü de unutmuştu.
 
KRALLARIN RESSAMINI UNUTTU
Müdür Er, Dünyaca ünlü ressamımız Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı’nın ölüm yıldönümünde de ilimizin kuruluş yıldönümünü unuttuğu gibi unutmuştu. Kamuoyunda ve gazetelerde çıkan haberlerin üzerine hiçbir etkinlik veya açıklama yapmayan Müdür Er, Kırıkkaleliler tarafından büyük tepkilere maruz kalmıştı. Keskin doğumlu olan Pehlivanlı’nın ilçede bulunan evi restore edilmiş fakat hiçbir şekilde faaliyet göstermiyor. Celal Bayar Parkında bulunan Rahmi Pehlivanlı Sanat Konağı ise restorasyon çalışmaları devam ediyor.
 
SORUYORUZ?
İlimizde bulunan ve yok olmaya terk edilen tarihi mezarların hallerini 24 Haziran 2015 tarihinde ‘Karalların Ressamı Unutuldu’ haberinde gündeme getirmiştik. Haberimiz üzerine Kültür ve Turizm Müdürlüğünden hiçbir açıklama yada bir inceleme yapılmamıştı. Aynı haberimizde Kültür ve Turimz Müdürlüğüne sormuştuk yine soruyoruz. “Kültür Müdürlüğü var, kültür var, tarihi eser var ama sahip çıkan yok. İl sınırlarımız içerisinde tarihi mezarlar var. Fakat bu tarihi mezarlar İl Kültür Müdürlüğü tarafından korunmuyor. İlimizde bulunan tarihi mezarlar bakımsızlıktan çatlamış ve dağılmış durumda. Yetkililerin sahip çıkmadığı tarihi mezarlar yok olmamak için tarih ile savaşıyor. İlimizde bulunan tarih ve tarihi eserler yetkililer tarafından ne zaman fark edilecek?”
 
ÖZEL HABER
BURAK CAN

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu