Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Müftü Gerek Minsk Camisinin Açılışına Katıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Beyaz Rusya Cumhuriyeti’nin başkenti olan Minsk kentinde Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla cami yaptırıldı. İl Müftüsü Bekir Gerek’te, Diyanet İşleri Başkanlığı heyetinde caminin yapımında öncülük eden İl Müftüsü olarak davet edildi.

DUALARLA AÇILDI
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Beyaz Rusya Cumhuriyeti’nin başkenti olan Minsk kentinde cami yaptırıldı. Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek ve yönetimi de, Diyanet İşleri Başkanlığı heyetinde caminin yapımında öncülük eden İl Müftüsü olarak davet edildi. Türkiye’den de bürokratların katılım sağladığı açılışta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez okudu ve namazı kıldırdı.

KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜ OLACAK
Yapılan konuşmalarda caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür edilerek Minsk Camiinin Belarus Müslümanları için ibadetlerini yerine getirmede önemi bir mabed olduğu, dostluğun ve kardeşliğin sembolü olacağı, Türkiye-Belarus arasında da dostluğun bir simgesi olacağı vurgulandı. Cuma hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez okudu ve namazı kıldırdı.

HATIRALAR YAD EDİLDİ
İl Müftüsü Bekir Gerek açılış töreninde Belarus, Rusya, Kırgızistan, Kabardey Balkarya, Kuzey Osetya Diyanet İşleri Başkanlarıyla da görüşerek Rusya federasyonunda müşavirlik yaptığı dönemlerdeki hatıralarını karşılıklı olarak yad etti. Adı geçen diyanet işleri başkanları İl Müftüsü Bekir Gerek’e Moskava büyükelçiliğinde Din Hizmetleri Müşaviri olarak çalıştığı dönemlerdeki hizmetlerinde dolayı teşekkür ettiler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x