Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKültür SanatManşet

Muharrem birlikteliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Ali Kolat Hasandede köyünde Muharrem Ayının 10. Günü münasebetiyle İl Müftülüğü ve Türk Anıtlar Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

 
GENİŞ KATILIM
İftar programına Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, İl Müftüsü Bekir Gerek ve vatandaşlar katıldı. Hüseyin bin Ali ve beraberindeki 72 Müslümanın,  Hicri 61’de Muharrem’in onuncu gününde (10 Ekim, 680) Kerbelâ’da şehit edilişini anmak amacıyla düzenlenen iftar programında çeşitli ilahiler söylendi.
 
“NİCE KERBELALAR YAŞIYORUZ”
Vali Ali Kolat yaptığı konuşmada; “Allah bu ayda tutulan oruçları, aşureleri, lokmaları kabul etsin, mübarek etsin. Allah, birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu ilelebet daim kılsın. Hazreti Hüseyin’in şehadeti İslam dünyasının en büyük acılarından bir tanesidir. Bu acı İslam Tarihi boyunca hep ibret alınsın diye de hep konu edilir, gündeme getirilir. Maalesef bizler o ibreti almıyoruz ki; İslam aleminin bugünkü durumunu görüyoruz. Nice Kerbelaları günümüzde yaşıyoruz. Bu çok büyük bir acı. Halbuki biz Hz Hüseyin’in, Ehlibeytin düşüncelerini düşünsek, özümsesek, uysak ve onların yolundan gitsek muhtemelen bu acıları yaşamayacağız.
 
“İSLAM KARDEŞLİKTİR”
İslam ahlakın, edebin, dostluğun, kardeşliğin timsalidir. En son Müslümanların birbirini kırması gerekirken ama görüyoruz ki Müslümanlar birbirlerini boğma noktasına gelmiştir. Bu durum hakikaten Müslümanlar açısından özellikle de bizim bölgemiz açısından büyük bir acıdır. İnşallah bu acılar bir an evvel ortadan kalkar ve Ehlibeytin yolunda, çizgisinde hareket edilerek İslam Dininin ön gördüğü şekilde hareket edilerek birliğimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz devam eder” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu