Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

MÜLTECİ SAYISI 5.000’İ GEÇTİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı ülkelerini terk eden mülteciler Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Kırıkkale’de mülteci akınından nasibini alırken, Kırıkkale de mülteci sayısı 5.000’i aşmış durumda.
SURİYELİ-IRAKLI-AFGAN
Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerde ki iç karışıklıklardan en çok ülkemiz zarar görüyor. Türkiye bu dönemde mülteci akınına uğrarken, sayının her geçen gün artması ile kontrol sağlanamaz hale geldi. Kırıkkale’de de kayıtlı mülteci sayısı 5.000 rakamlarını aşarken Göç İdaresi, Sosyal Yardımlaşma gibi kurumlar çalışamaz hale geldiler.
DEVLET MAAŞ VERMİYOR
Kamuoyunda mültecilerin, devletten maaş aldığı ve sınavsız üniversiteye kayıt oldukları gibi bilgiler dolaşırken bu bilgilerin yalan ve yanlış olduğu öğrenildi. Ülkemize sığınan yaşan mültecilere Birleşmiş Milletler tarafından maaş verildiği öğrenildi, bunun yanı sıra hiçbir şekilde maaş ödemesi yapılmadığı ortaya çıktı. Ülkemiz ise sınır bölgelerinde kurulan kamplarda yaşayan mültecilere KIZILAY-AFAD gibi kurumlar aracılığı ile barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılıyor. Mülteci sayısının her geçen gün artması ve Birleşmiş Milletler yardım fonunun artmaması ile birlikte mültecilere ödenen paraların her geçen gün azalmasına neden oluyor.
MEYDANDA TOP OYNAMALARI TEPKİ TOPLUYOR
Kırıkkale’de bulunan mültecilerin Cumhuriyet Meydanında top oynamaları ve bazı parklarda kalabalık guruplar halinde oturmaları vatandaşlardan tepki topluyor. Bir vatandaş “Biz misafirperveriz, milletimizin geninde kanında bu var. Paylaşmayı severiz, ağırlamayı, yedirmeyi severiz. Zor durumda olanlara kapımızı açmaktan onur duyarız. Ancak misafirlik 3 gün sürer, 3 ay sürer, 3 yıl sürer… Daha fazlası işgaldir, mülteciler şuan sığınmacı gibi yaşamıyor, işgalci gibi yaşıyorlar. Cumhuriyet Meydanı bu şehrin kimliği ama mülteciler burada top oynuyorlar, ben hiçbir zaman burada top oynandığını görmemiştim. Aynı zamanda bazı parkları ele geçirmiş durumdalar, kimse o parklara giremiyor. Zaman geçtikçe bunlar uyuşturucu ticareti, kadın ticareti, otopark mafyacılığı gibi şeylere girecekler. Devletimizin önlem alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x