Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Müslümanların kurtuluşu ve dirilişidir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Hicri Yılbaşı (Muharrem Ayı) ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yıldırım açıklamasında, “Hicret, İslam tarihinde ve Peygamberimizin hayatında en önemli olaylardan biridir. Çünkü bu olay, İslami tebliğde bir dönüm noktası, baskı altındaki Müslümanların kurtuluşu ve dirilişidir” dedi.

 

MEDENİYET KAPISI

Muharrem Ayı ile ilgili basın açıklaması yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, “Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının İslam tarihinde önemli bir yeri vardır. 2017 yılı itibariyle Muharrem ayının başlangıcı 21 Eylül Perşembe günü olacak ve 20 Ekim Cuma günü son bulacaktır. Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü ise 30 Eylül Cumartesi gününe denk gelmektedir. Bilindiği üzere Muharrem Ayı Hicri takvimin başıdır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan Hicri Takvim Hz. Ömer (r.a) zamanında kabul edilmiştir. Hicret, İslam tarihinde ve Peygamberimizin hayatında en önemli olaylardan biridir. Çünkü bu olay, İslami tebliğde bir dönüm noktası, baskı altındaki Müslümanların kurtuluşu ve dirilişidir. İslam toplumunun var oluşuna, yurt edinmesine ve güçlü bir medeniyet kurmasına açılan bir kapı olmuştur. Kısacası İslam Hicretle gaye ve hedeflerine ulaşmıştır”

 

“İNSANLIĞIN ORTAK VİCDANINDA MAHKÛM OLMUŞTUR”

“Hicretten altmış bir yıl sonra Muharrem ayının onunda, bir aşure gününde Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in muazzez torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu yetmişten fazla masum insanın dünyevi ihtiraslar uğruna Kerbela’da zalimce ve hunharca şehit edilmesi bütün Müslümanların nezdinde büyük bir üzüntüye sebep olmuştur. Şehit edilen Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt mensuplarının, bu haksızlıklar ve zulümler karşısındaki akidevi duruşları ve hakkı üstün tutma uğruna vermiş oldukları Nebevi mücadeleleri bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuştur; onlara bu zulmü reva görenler ise Müslümanların ve tüm insanlığın ortak vicdanında mahkûm olmuştur”

 

HAKKIN VE ADALETİN ETRAFINDA TOPLANMAK

“Değerli Kardeşlerim, Bütün Müslümanları derinden etkileyen bu elim olaydan ders alarak günümüzde de aramızdaki kardeşliği, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Müslümanların farklı inanç ve kültüre sahip olması aralarında ayrılık ve gayrılığa sebep olmamalıdır. Bizlere düşen en önemli görev, her türlü fitneye karşı çıkarak milletimizin, vatanımızın ve Müslümanların vahdetini ve kardeşliğini savunmaktır. Bugün yapmamız gereken Hz. Hüseyin’i anlamak ve O’nun bizlere bıraktığı hakkın ve adaletin etrafında toplanmaktır. Bu düşünce ve duygularla başta şehitler sultanı Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri ile 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. İslam âleminin Hicri yılbaşını tebrik eder, Hicrî 1439 senesinin ülkemiz, milletimiz, İslâm âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur, mutluluk ve bereket dolu bir yıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.  Yüce Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi Ehl-i Beyt-i Mustafa ve tüm inananların üzerine olsun” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x