Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Mutlu ve mutsuz iller açıklandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Türkiye’de mutluluk düzeyi en yüksek olan illerini belirledi. Buna göre Kırıkkale yüzde 75,48’lik mutluluk düzeyiyle ilk dört ilin içinde yer aldı.

Kırıkkale ilk dörtte

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son yayınladığı verilere göre, Türkiye’de mutluluk düzeyi en yüksek olan iller belli oldu. TÜİK verilerine göre, ilk sırada Sinop var. Sinop’un mutluluk düzeyi yüzde % 77,66 olarak belirlendi. Sinop’un ardından ikinci sırayı yüzde 76,43 ile Afyonkarahisar, üçüncü sırayı da yüzde 75,91’le Bayburt aldı. Bu illeri Kırıkkale, Kütahya, Çankırı, Düzce, Uşak, Siirt ve Şırnak izledi.

TÜİK VERİLERİ AÇIKLANDI

TÜİK araştırmasına göre mega kent İstanbul, yüzde 58,4 mutluluk düzeyi ile listede kendisine ellinci sırada yer buldu. 51’inci sırayı İzmir aldı. Başkent Ankara ise yüzde 56,23 mutluluk düzeyi ile 64’üncü sırada kaldı. TÜİK verilerine göre, en son sırada yüzde 41,98 mutluluk düzeyi ile Tunceli var. Tunceli’yi Osmaniye, Diyarbakır, Antalya ve Hatay izledi.

Haber Merkezi

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x