Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Ne yapın, ne edin burayı bitirin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VALİ KOLAT, BİLİM SANAT MERKEZİNİN BİR YIL GERİDEN GELDİĞİNİ SÖYLEYEREK MÜTEAHHİTLERİNE SERT ÇIKTI

Vali Ali Kolat ve beraberindeki birim müdürleri inşaatı devam eden devlet yatırımlarını yerinde inceledi. Merkez Bilim Sanat Merkezi inşaatında aksaklıklar meydana geldiğini belirten Vali Kolat, Bilim Sanat Merkezi inşaatının bir yıl geriden geldiğini söyleyerek mütehait firmaya “Ne yapın, ne edin burayı bitirin” dedi.

 

EĞİTİM YATIRIMLARINI İNCELEDİ

Vali Ali Kolat beraberinde Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Özel İdare Sekreteri Atanur Aydın ile birlikte ilimizde inşaatı devam eden devlet yatırımlarını inceledi. Milli Eğitim Müdürlüğü yatırımlarında yer alan Merkez İmam Hatip Lisesi, Merkez Rehberlik Araştırma Merkezi, Merkez Bilim Sanat Merkezi, Merkez Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, Yahşihan Anadolu Lisesi, Yahşihan İlkokulu, Yahşihan Organize Sanayi Bölgesi Meslek ve Teknik Lisesi inşaatlarında incelemelerde bulundu. Vali Kolat’ın ilk durağı Karşıyaka Mahallesinde inşaatı devam eden Merkez Rehberlik Araştırma Merkezi Hizmet binası ve Merkez Bilim Sanat Merkezi oldu.

 

BİZİ REZİL ETTİNİZ

Rehberlik Araştırma merkezinin inşaatında yaptığı incelemelerden memnun ayrılan Vali Kolat buradaki elektrik problemini çözümü için elektrik dağıtım şirketi yetkilisini arayarak talimatlar verdi.  Vali Kolat bu inşaatın hemen yanında devam eden Merkez Bilim Sanat Merkezi inşaatına geldiğinde geçen seneki manzaranın aynısı ile karşı karşıya gelince müheait firma yetkilisini sert bir şekilde uyardı. Vali Kolat “Bizi rezil ettiniz. İşinizi düzgün yapın. Birçok eksiklik var. Ne yapın yapın bu binayı bitirin. Hangi işi verdiysek hepsini yarım  yaptınız” şeklinde sert biçimde uyardı.

 

BİZ UYARILARIMIZI YAPTIK

Buradaki incelemelerden sonra Hükümet konağı inşaatına geçen Vali Kolat buradaki çalışmaları görünce oldukça memnun olduğu görüldü. Mühehait firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kolat incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi “Rehberlik merkezini ziyaret ettik büyük oranda bitti çevre düzenlemesi kaldı. Bilim Sanat Merkezinde biraz eksik var yüzde doksan aşamasında orda aksaklık oldu müteahhit ile tekrar görüştük. 10-15 güne bitecek diyorlar.  Biz uyarılarımızı yaptık. Bir noktaya kadar geldi. Kendisi bitirmese bile biz hesabından alıp kendimiz bitire biliriz” ifadesini kullandı.

 

EYLÜL’DE BİTECEK

Buradaki incelemelerden sonra Hükümet Konağı inşaatına geçen Vali Kolat buradaki çalışmaları görünce oldukça memnun olduğu görüldü. Mütehait firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kolat incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi “Hükümet konağı iyi gidiyor. Başta bir sıkıntı yaşadık. Bu müteahhidimiz oldukça güzel çalışıyor. Bizi yormadan kaliteye önem vererek çalışıyorlar. İlk müttehitteki süre yeni ihalede yenilenmeden devam etti. Arkadaşların çalışması gösteriyor ki Eylül ayına yetişecek. Çevre düzenlememiz de var. Doğum evi yerini Hükümet Konağı alanına aldık. Arsa genişledi. Orayı yeniden ihale edeceğiz. Yatırım parası geldi. Hükümet konağımızda sıkıntımız yok. Ramazan dolayısıyla inşaatlar yürüyor mu, çalışmalar nasıl gidiyor diye kontrol ettik ve aksama olmadan inşaatlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu