Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKültür SanatManşet

Nehir büyük ilgi gördü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gülşen Karakadıoğlu’nun yazdığı ve Vacide Öksüzcü’nün yönettiği 1980 Darbesini anlatan ilk tiyatro oyunu Nehir, Kültür Merkezinde sahne aldı.

 

80’Lİ YILLARI ANLATAN İLK OLUN

Kültür Merkezinde sahnelenen Nehir adlı tiyatro oyunu, 1980’li yılların başında iki kadının kesişen yollarını, yakın tarihimizde yaşananlar, bu iki kadının dostlukları çerçevesinde anlatılıyor. 12 Eylül’ün insanlarda yaptığı tahribat, yaratılan korku ortamı ve bu ortamda hissedilen derin çaresizliği anlatıyor. Gülşen Karakadıoğlu’nun yazdığı ve Vacide Öksüzcü’nün yönettiği 1980 Darbesini anlatan ilk tiyatro oyunu Nehir, Kırıkkaleliler tarafından beğeni ile izlendi.

 

İLGİ BÜYÜK OLDU

Tiyatro oyununa; Kırıkkale Vali yardımcısı Abdullah Aslaner , Cumhuriyet Baş Savcı ‘si Osman kaçar.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Uğur Köker, Bölge idare mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer , İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve eşi İl Kültür Müdürü Yahya Kemal Er, YİH Başhekimi Tekin Akça ve eşi çok sayıda öğretmen ve öğrenci ile tiyatro severlerin katılımları oldu. Oyun sonrası Tiyatro oyuncularına Vali yardımcısı Abdullah Aslaner çiçek taktım etti. Tiyatro sanatçıları oyun sonrası hayranları ile resim çekilerek, Kırıkkale amatör tiyatro oyuncularına her konuda yardımcı olacaklarını bildirdiler.

 

HABER-FOTO: ARİF ÇAKIROĞLU

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu