Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

NEŞET'İ UNUTTUK "Hata Bizim, Günah Bizim, Suç Bizim"

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hata Bizim, Günah Bizim, Suç Bizim
Hayatının bir bölümünü Kırıkkale’de geçiren ve Annesi Kırıkkaleli olan Neşet Ertaş’a Şehir olarak vefasızlık yapıyoruz.
 
Bozkırın Tezenesi diyerek andığımız ve her fırsatta türkülerini dinleyerek kimi zaman dertlendiğimiz kimi zaman eğlendiğimiz Neşet Ertaş’a hayatında hiç uğramadığı şehirler bile değer verirken Kırıkkale olarak görmezden geliyoruz.
HERYERDE ADI VAR KIRIKKALE’DE YOK
İzmir, Ankara’nın birçok ilçesi, İstanbul, Antalya gibi Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde Neşet Ertaş adına parklar bulunuyor. Parkların yanı sıra bazı şehirlerde Neşet Ertaş adına Kültür Merkezleri, Sanat Merkezleri açılmış durumda. Özellikle büyükşehir statüsünde bulunan birçok şehir Neşet Ertaş’a vefa örneği gösterirken, Annesi Kırıkkaleli olan ve hayatının bir bölümünü Kırıkkale’de geçiren Bozkırın Tezenesine Kırıkkale olarak vefasızlık yaptık. İzmir Buca’da açılan Neşet Ertaş Parkında Neşet Ertaş’ın heykeli de bulunuyor.
Kırıkkale’de Neşet Ertaş adına hiçbir şey bulunmazken hayranları tarafından bu durum üzüntü ile karşılanıyor. Gazetemiz köşe yazarlarından Çağlar Atmaca da konu ile ilgili bugün geniş bir yazı kaleme alarak durumun vahametini anlattı.
YETKİLİLERE ÇAĞRI
Sağlığında katıldığı birçok platformda Kırıkkale’yi anan, Kırıkkale’ye karşı sevgisini defalarca dile getiren ve birçok türküsünde Kırıkkale’den bahseden Neşet Ertaş’ın adının Kırıkkale’de yaşatılmasını Haber71 Gazetesi olarak yetkililerden talep ediyoruz.
Geniş bir tarihi olmayan şehrimizin kendi içerisinden yetiştirdiği ve ülkeye sunduğu isimlere yapılan vefasızlıklar vatandaşlarımızı üzmeye devam ediyor. Kültür Merkezi, Güzel Sanatlar Lisesi gibi kurumların isimlerinde bir ön ad bulunmazken Neşet Ertaş gibi Türkiye’ye mal olmuş bir Halk Ozanının adı verilmemesi vatandaşlarımızı üzmektedir.
NEŞET ERTAŞ GÜZEL SANATLAR LİSESİ OLSUN
Kırıkkale’de bulunan ve her yıl onlarca sanatçı yetiştirerek mezun eden Güzel Sanatlar Lisesinin adı Neşet Ertaş olsa buna kim itiraz edebilir? Öyle ki, Güzel Sanatlar Lisesini kazanarak Lise Birinci sınıfa başlayacak olan Türkiye’nin her bölgesinden genç, okula başlar başlamaz Neşet Ertaş’ı öğrenecek ve onu örnek alarak sanatçılık yapacaktır. Türkiye’nin bugün en çok ihtiyacı olan konulardan biri de Neşet Ertaş gibi halk sanatçılarıdır. Kültür, örf ne ananelerimizi yaşatmak adına Kırıkkale Halkı adına Haber71 gazetesi olarak Yetkililere Güzel Sanatlar Lisesinin adına ekleme yapılarak Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi olarak değiştirilmesi için çağrıda bulunuyoruz.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x