Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

O bina Muamma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

TOKİ’nin inşa ettiği Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi hakkında bir şok iddia daha… TOKİ, hastane binasını 22 milyonu almadan vermeyecek!

 

EN KISA ZAMANDA AÇILACAKTI!
Yıllardır çürümeye terk edilen Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi binasının eğitim ve uygulamaya açılması konusunda üniversite tarafından yapılan açıklamaların havada kalmasının ardından, şok bir iddia daha ortaya atıldı. Daha önce bizzat Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından, “En kısa zamanda eğitime açılacak” açıklaması yapılsa da, hiçbir hareketliliğin olmayışı ve bina hakkındaki çeşitli iddialar kamuoyunun tepkisini çekmişti.

 

22 MİLYON ALACAK KALDI
Hastane binası hakkında TOKİ ile üniversite arasında anlaşmazlıklar olduğu iddiaları kafalardaki soru işaretlerini de cevaplayıcı nitelikte. Hastane binasının bir türlü hizmete açılmayışının ardında TOKİ’nin 40 milyon TL değer biçtiği yerleşke için, üniversiteden 22 milyon TL alacağı olduğu iddia edildi.

 

KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR!
İddiaya göre, üniversite TOKİ’ye 40 milyon TL’ye mal olan hastane binasına karşılık kampüs içerisinde bir araziyi gösterdi. TOKİ bu araziye 18 milyon TL değer biçti. TOKİ bu araziyi daha sonra bir inşaat şirketine sattı. Ancak 22 milyon TL’lik alacağını üniversiteden tahsil edemedi. TOKİ buna karşılık, sözleşme şartlarına uymayan üniversiteye binayı teslim etmeyeceğini bildirdi.  Kamuoyu bu iddia hakkında üniversite ve TOKİ’den açıklama bekliyor.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu