Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

O makineler yine çalıştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Her kurban bayramı yaşanan görüntüler Kırıkkale’de yine yaşandı. Sokak aralarında sağlık koşulları ayaklar altında alındı. Kasaplar Odası Başkanı Karafilik, “Günlerce vatandaşlarımızı bilgilendirmemize rağmen yine o pis kıyma makineleri çalıştı” dedi

 

HİJYEN OLMAYAN KIYMA MAKİNELERİ

Kırıkkale’de her Kurban Bayramı olduğu gibi bu bayramda da alışık olduğumuz görüntüler yaşandı. Acemi kasaplar yine iş başındaydı. Kırıkkale’de hastanelere başvurmayanlar hariç 118 acemi kasap kendisini yaraladı. Kesilen kurban etlerinin bir bölümü et olarak muhafaza edilirken, diğer bölümleri kıyma ve sucuk yaptırıldı. Kıyma ve sucuklar yine mahalle aralarında kurulan paslı, kirli, hijyen olmayan kıyma makinelerinde çekildi. Kurban kesim yerleri belirleyen belediyenin sokak aralarında, halka açık park ve bahçelerde, kaldırımlarda kurban kesenlere ceza keseceğini açıklamasına rağmen, özellikle kenar mahallelerde vatandaşlar kurbanlarını yine halka açık yerlerde kesmeye devam etti. Kurban atıklarının mahalle aralarına bırakılması ise yine çevre sakinlerinin tepkisini çekti.

 

KAÇAK KIYMACILAR ORTAYA ÇIKTI

Kurban Bayramı dolayısıyla tabiri yerindeyse kıyma çekimi yapan kasap sayısında oldukça artış oldu. Her mahallede yüzlerce esnaf ve vatandaş kapı önlerine koydukları kıyma makineleriyle kıyma çekti. Gerekli hijyen koşullarını sağlamadan kıyma çekimi yapılmasının halk sağlığını da tehlikeye attığına işaret eden Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, “Biz bunu bayram öncesi de çok anlattık. Kırıkkaleli vatandaşlarımızı gerek yaptığımız ziyaretlerle, gerekse basın yoluyla bilgilendirdik. Fakat bu bayram da gördük ki sokak aralarında yine kirli, paslı, sağlıksız olan makinelerle kaçak kıyma çekenler oldu. Demek ki biz Kırıkkale’ye yine kendimizi anlatamamışız. Sokak aralarında kıyma çekenlere ceza yazan ve uyarılarda bulunan Kırıkkale Belediyesi Zabıta ekiplerine ve İl Tarım Müdürlüğü kontrol şubeye teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x