Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Obeziteye karşı önlem

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın “Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” projesi 2010 yılından bu yana Kırıkkale’de uygulanıyor.

MÜDÜR AÇIKLAMALARDA BULUNDU
İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, “Sağlık Bakanlığı olarak misyonumuz sadece kronik hastalığa yakanmış bireylere tedavi hizmetleri sunmak değil, koruyucu ve önleyici sağlık politikaları geliştirerek daha ortaya çıkmadan kronik hastalıkların doğası ile mücadele etmektir. Çocukluk çağından başlayarak bireylerde sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, zararlı alışkanlıklardan korunma, temizlik ve hijyen konularında bilinçlendirmeyle kısaca tüm toplumu kapsayan sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak en temel görevlerimiz arasındadır. Toplumun genç, dinamik, öğrenmeye açık bireylerinin tamamına ulaşma noktası olarak okullarımız, hiç şüphesiz bu koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri politikasının kalbi konumunda ele alınmalıdır.”

OKULLAR DAHA HİJYEN VE TEMİZ
“2010 yılından beri ülkemizde yürütülen program kapsamında Kırıkkale’mizde, 2017 yılına kadar sadece 2 okulumuz “Beslenme Dostu Okul” ünvanına sahip iken İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yoğun işbirliği ve Okul idarelerimizin özverili çalışmaları sonucu, bu sayıya 18 okulumuz daha eklenmiş ve 20 okula ulaşmıştır. 2017 yılı içerisinde ayrıca Beslenme Dostu Okul olmanın birinci şartı olan “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okul sayımız 101’e yükseltilmiş ve 42 okulda değerlendirme aşamasındadır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x