Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Öğrencilerden hayata dokunuş

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Öğrencilerden hayata dokunuş

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kırıkkale halkının ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmak için proje hazırladı.

 

UYGULAMAYA GEÇİLDİ

Kırıkkale halkının ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmak için proje öğrencilerin proje hazırladığını belirten Okul Müdürü Hilmi Akgün yaptığı açıklamada, “Halkımızın hem meslek liselerine olan yanlış algısını değiştirmek, hem de ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak amacı ile bu projeyi hazırladıklarını söyledi. Akgün, “Öğrencilerimiz okulumuzda yapmış oldukları deney amaçlı işleri halkın istifadesine sunarak hem pratikteki tecrübelerini artırıyorlar, hem de ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı oluyorlar. Öğrenciler bu sayede sosyal paylaşım ve yardımlaşma duygusunu da pekiştirmiş oluyorlar. Bakanlığımızın teşvik ettiği projeyi hem sivil toplum örgütleri ile birlikte götürerek toplumsal kaynaşmaya vesile olmaya çalışıyoruz. Projeyi çevremizdeki mahalle muhtarları ile görüşerek, mahalle camilerinde anlatarak tanıtımını yaptık. Şimdi uygulamaya geçirdik” dedi.

 

ÜCRET TALEP EDİLMİYOR

Elektrik – Elektronik alan Şefi Lokman Çetinkaya “ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, evlerinin elektrik tesisatlarının bakımını yaparak eskimiş olan elektrik tesisatlarını yenileri ile değiştirip küçük onarımlarını yaptık. Proje kapsamında Yuva, Selim Özer, Çullu mahallelerimizde evlerin elektrik tesisatlarının bakımını yaptıklarının lambaları, priz, anahtar, aydınlatma, ısıtma ve soğutma gibi elektrikli ev aletlerinin tamir ve bakımın yaptık. Yapılan bu çalışmalarda halkımızdan herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Giderlerin tamamen yerel imkanlarla karşılanıyor” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x