Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Öğrencilerin Fendi, Rektörü Yendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Rektör Ekrem Yıldız’ın pasif mücadelesine sessiz kalamadılar. Darbeden sonra gazetemizin haberleri ile köşeye sıkışan ve ancak 10 gün sonra bayrak asan Rektör, bu sefer öğrencilerin zoru ile bayrak astı.

HAKLILIĞIMIZ TESCİLLENDİ

Okulların açılması ile birlikte Kırıkkale Üniversitesinde 2016-2017 eğitim öğretim dönemine başlayan öğrenciler 15 Temmuz Darbe Girişimi, Suriye ve Irak’a sınır ötesi operasyon ve artan terör olaylarına karşı pasif tepki veren Üniversite yönetimine tepki gösterdiler. 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından sürekli gündeme getirdiğimiz ve Rektör’ün pasif tepkisinin sebebini sorguladığımız haberlere hiçbir cevap alamazken, öğrencilerinde aynı sorunları dile getirmesi gazetemizin haklılığını tescil etti.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

İlk Öğretim, Orta Öğretim, Lise denginde eğitim gören çocuklara dahi 15 Temmuz’un vahim yüzü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gösterilirken, Kırıkkale Üniversitesinin pasif kalması tepkileri beraberinde getirdi. 15 Temmuz hakkında hiçbir görsel bulunmayan Kırıkkale Üniversitesinde, Suriye ve Irak çıkartmalarının yanı sıra, artan Terör olaylarına karşıda pasif kalması öğrencilerin tepki vermesine neden oldu. Üniversitenin kalabalık yerlerine bayrak asılmasını ve 15 Temmuz Darbe girişimi ve artan terör olaylarına tepki göstermek amacı ile üniversitenin çeşitli yerlerine görseller konulmasını isteyen öğrenciler, isteklerine cevap bulamayınca soluğu Öğrenci Konseyinde aldılar.

KONSEY KRİZİ BÜYÜTME

Duruma tepki gösteren öğrenciler eylem yapmak için Kırıkkale Üniversitesi Konsey Başkanı Gökhan Uça’ya müracaat ederken, Konsey başkanı krizin büyümeden çözülmesi için girişimlere başlayacağını ifade etti. Eylem yapmak isteyen öğrencileri sakinleştiren ve 1 gün izin isteyen Kırıkkale Üniversitesi Konsey Başkanı Gökhan Uça, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü ile iletişime geçerek ve talebi dilekçe ile yönetime vererek, sorunun çözülmesini sağladı. Konsey Başkanı Uça’nın girişimlerinin ardından Üniversitenin en çok kullanılan yerlerine bayrak asılacağının sözü alındı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x