Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Öğrencilerin gözünde Kırıkkale

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Güzel Sanatlar Lisesi Cumhuriyet Meydanında düzenlediği Yılsonu Resim Sergisinin açılışı gerçekleşti. 55 yağlı boya ve kara kalem çalışmasın bulunduğu sergiye Kırıkkaleliler büyük ilgi gösterdi.

 

55 RESİM BULUNUYOR

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Güzel Sanatlar Lisesi Yılsonu resim sergisinin açılışı yöresel müzikler eşliğinde yapıldı. Açılış kurdelesini Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Hacı Mehmet Yazıcı ile birlikte yaptı. Büyük ilgilinin olduğu Yağlı Boya ve Kara Kalem çalışmalarını gezen Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, yapılan çalışmalardan dolayı öğrencileri tebrik etti. 55 yağlı boya ve kara kalem çalışmasının bulunduğu sergi Cumhuriyet Meydanında 1 gün açık kalacak.

 

GENÇ YETENEKLER

Sergiyi çok beğendiğini belirten Çetin, “Genç yeteneklerin gelecekte başarılı olabilmeleri adına bizlerde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, bir kez daha güzel çalışmalar gerçekleştireceklerini kanıtlamış oldular. Öğrencilerimiz eğer başarılı olmak istiyorlarsa, Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı’yı örnek almaları gerekiyor” ifadesinde bulundu.

 

KIRIKKALE TEMASI

Daha sonra konuşma yapan Okul Müdürü Hacı Mehmet Yazıcı, serginin Kırıkkale temalı olduğunu belirtti. Yazıcı, “ İnsanların duygularını, düşüncelerini ve olayları beceri ve düş gücü kurarak ifade etme araçlarından biri olan resim, diğer sanat dalları gibi tarih boyunca var olmuştur. Sanatçı kişiliğini, üsluba ve özgünlüğü ile birleştirildiğinde ortaya çıkan sanat eserleri bir kültürün yaşayan en önemli varlıkları olmaktadır. Güzelliklerini tuvale yansıtan öğrencilerimizi tebrik eder, daha nice güzel eserler vermelerini temenni ederim” dedi.

 

Haber-Foto: Burak Can

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x