Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Öğrencilerle fiziki temas kurulmayacak!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü okul servis araçlarında uyulması gereken kuralları yayımladı. Gerekli şartları oluşturmayan ve uygunsuz davranışta bulunan şoförlere ağır yaptırımlar uygulanacak. 

“Sıkı bir şekilde takip edilecek”

Emniyet Müdürlüğü servis şoförlerine şu uyarılarda bulundu; “Öğrencilerimizin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocuklarımızın güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla aşağıda belirlenen tedbirler titizlikle uygulanacaktır. Gerek Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Ekiplerimiz, gerek Kırıkkale Belediyemizin Trafik Zabıtası Personelince ve gerekse de Servis Anaçları ve Nakliyeciler Odası Başkanlığı görevlilerince sıkı denetimler yapılarak olumsuz bir olayın yaşanmaması için alınan tedbirlere uyulup uyulmadığı sıkı bir şekilde takip edilecektir.

“Bu levhaların bulunması zorunlu”

Okul Servis Araçlarında, ‘Okul Taşıtı’ yazısının ve ‘Dur’ kırımızı ışık veren lambanın araç üzerinde ve çalışır vaziyette olması, Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulması, kapıların şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik veya araç şoförü tarafından elle kumanda edilebilir şekilde olması, aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulunması ve kullanılması, taşıma sınırının üzerinde öğrenci taşınmaması, servis araçlarda yardımcı personellerin bulundurulması, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencerelerin sabit olması ve servis araçlarının iç düzenlemesinde demir aksamın açıkta olmaması, mecburi şekilde açıkta olanlar var ise yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanması gerekiyor”

“Araçlar daima temiz olacak”

Emniyet Müdürlüğü taşıtların daima temiz, bakımlı ve güvenli olması gerektiğini hatırlatarak, “Taşıtlarda görüntü ve müzik sistemleri taşıma hizmeti sırasında kullanılmaması, araçta logo ve süs kullanılmaması, araçların periyodik bakımlarının zamanında yaptırılması, hususlarına dikkat edilecek” uyarısında bulundu.

“Öğrencilerle argo konuşulmayacak”

Öte yandan yayımlanan uyarıda araçlar ile ilgili belirtilen hususların yanı sıra okul servisi sürücülerinin de dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çekildi; “Okul servisi sürücüleri; Görev süresinde araçta ya da görev alanlarında sigara içmeyecek. Hoş görünmeyen zincir v.b takı takmayacak, sallamayacak. Öğrencilerle argo konuşmayacak. Şoförler, firmanın belirlediği kıyafeti giyecek, giysileri ütülü ve temiz olacak. Kişisel hijyene dikkat edecek. Öğrencilerle iletişimde laubali davranışlardan kaçınacak, konuşurken argo sözcükler kullanmayacak.

“Kırıcı söz söylenmeyecek”

Öğrencilerin kendisi, ailesi, arkadaşları, inançları ve tuttuğu takım gibi değerleri ile ilgili hiçbir koşulda olumsuz sözler söylemeyecek. Hangi gerekçeyle olursa olsun öğrencilere fiziki müdahalede veya kaba muamelede bulunulamayacak. Öğrencilerle sarılma, kucaklaşma, öpme ve benzeri fiziki temas kurulmayacak. Araçta öğrenci varken akaryakıt alma ve benzeri gerekçelerle durulmayacak. Öğrencilerin belirlenen güzergahlar dışında farklı yerlerde inme veya alışveriş ve benzeri nedenlerle aracı durdurma talebi kabul edilmeyecek. Servislerde öğrenciden başka kişiler taşınmayacak. Sabah geç kalan, emniyet kemeri takmayan veya araç içinde kurallara uymayan öğrencilere kırıcı söz söylenmeyecek. Uygun olmayan davranış “Araç içi uygunsuzluk formu” doldurularak ilgililere iletilecek”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu