Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

‘Oku Projesi’yle okuma oranı arttırılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘Oku Projesi’yle okuma oranı arttırılacak

Kırıkkale Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda başlatılan “Oku Projesi”yle öğrencilerin hem kitap okuması sağlanıyor hem de internet, telefon ve televizyon başından uzaklaşmaları hedefleniyor.

 

TÜM KIRIKKALE’YE YAYILMASI AMAÇLANIYOR

Öğrenciler ve öğretmenler, proje kapsamında haftada bir kez okul bahçesinde “Oku” yazısı oluşturarak hep birlikte kitap okuyor. Birbirleriyle daha çok kaynaşan öğrenciler, bu sayede kitap okuma alışkanlığını da geliştiriyor. Okul Müdürü Nihat Aksoy, yaptığı açıklamada, Türkçe öğretmeninden kitap okuma alışkanlığıyla ilgili böyle bir öneri geldiğini ve çocukları internetten, telefondan ve televizyondan bu şekilde uzaklaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Kendilerinin de okul olarak hep birlikte projeye sahip çıktıklarını ifade eden Aksoy, “Proje kapsamında öğrenciler kitaplarını getirdi ve uygulamaya başladık. Haftanın bir gününde bir ders saatinde kitap okumaya karar verdik. Bir ders boyunca sadece kitap okuyoruz. Bunu bir yıl boyunca sürdüreceğiz. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve çocuklarımıza kitabı sevdirmek istiyoruz.” diye konuştu.

 

“TÜM KIRIKKALE’YE YAYMAK İSTİYORUZ

Projenin sahibi Türkçe öğretmeni Vakkas Kaçar da projeyle derste sadece kitap okuduklarını söyledi. Projeyi velilere ve Kırıkkale’ye yaymak istediklerini anlatan Kaçar, “Amacımız çocukların, velilerin ve tüm Kırıkkale halkının okuma oranını arttırmak. Bütün amacımız ve gayemiz bu. Bunun için çalışıyoruz. Proje için öğrencilerimiz de tetikledi. Ben de bunu başlatıp düzenli hale getirmek istedim. Öğrencilerimiz sevdikleri kitapları getirerek, öğretmenlerle okuyarak güzel şeyler öğrenmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı. 6. sınıf öğrencisi İlayda Bekar da okumayı çok sevdiğini belirterek, “Öğretmenlerimiz böyle bir etkinlik yaptığı için çok mutluyum. Roman, hikaye gibi kitapları okuyoruz. Arkadaşlarımızla ve öğretmenlerimizle kitap okuyoruz. Çok güzel oluyor.” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x