Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSpor

Okul sporları 1 milyonu aştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Okullarda Spor Faaliyetlerine katılan öğrenci sayısı 1 milyonu aştı. Hedef ise bir kaç yıl içinde 1.5 milyon öğrenciyi spor faaliyetlerine katmak. Okul sporları, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor ve öğrenciler 35 branşta spor faaliyetlerine katılıyor.

Okul sporları 1 milyonu aştı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHEDEF MİLLİ TAKIMA ALT YAPI OLUŞTURMAK
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında, okullarda spor faaliyetleri katılan öğrenci sayısı bir milyonu geçti. 2011 yılından beri Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projenin hedefi, bir kaç yıl içinde 1.5 milyon öğrenciyi spor faaliyetlerine katmak. Okul sporları faaliyetleri kapsamında öğrenciler spora özendiriliyor, okullar bünyesinde farklı branşlarda kurulan takımlar, önce il bazında sonra bölgesel ve ardından da ülke bazında müsabakalara katılıyor. Öğrenciler branşlara göre ferdi ve takım sporlarında yarışıyor. Okul sporlarının hedefi ise sporu tabana yaymak, öğrencileri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, sosyal ve bireysel gelişimlerini sağlamak, yetenekli sporcular yetiştirmek, herkese eşit spor imkanı sunmak, kulüplere ve milli takıma altyapı oluşturmak.

TOPLAM SPORCU SAYISI 1 MİLYONU GEÇTİ
Okul sporlarında mücadele eden lisanslı sporcu sayısı etkili yatırımlar çerçevesinde rekor bir artış gösterdi. Çalışmalar neticesinde okul sporlarına katılan öğrenci sayısı 2011-2012 eğitim öğretim yılında 582 bin 961 iken 2012-2013 eğitim öğretim yılında bu sayı 687 bin 145 oldu. 2013 -2014 döneminde ise rekor bir artışla bir milyon hedefi aşılarak, bu dönemde spor müsabakalarına katılan öğrenci sayısı toplam 1 milyon 53 bin 373 kişiye çıktı. Bir kaç yıl içerisinde ise bu rakamın 1.5 milyona ulaşması hedefleniyor.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE EK PUAN AVANTAJI
Okul sporları spor yaşamı için başlangıç basamağını oluşturuyor. Okul sporları sayesinde öğrenciler sporla tanışıyor. Okul sporlarında başarılı olan öğrenciler spor liseleri ve üniversitede sporla ilgili bölümlere girişte ek puan avantajı kazanıyor.

TOPLAM BRANŞ SAYISINDA REKOR ARTIŞ
Yıllara göre branş sayısında da ciddi bir artış sözkonusu. 2012-2013 sezonunda 24 olan branş sayısı 2014- 2015 sezonunda 35 branşa laştı. Okul Sporlarında atletizm, güreş, masa tenisi, hokey, kürek, badminton, halter, satranç, oryantiring, okçuluk, basketbol, hentbol, taekwondo, fiziksel etkinlik oyunları ve geleneksel çocuk oyunları, yelken, cimnastik, tenis, atıcılık, wushu, eskrim, judo, yüzme, bisiklet, futbol, karate, voleybol, bocce, dart, modern pentatlon, futsal, kayak, halk, oyunları, kano gibi branşlar bulunuyor.Sportif Faaliyetlerin dışında; ilkokullara yönelik Fiziksel Etkinlik Oyunları (İFET) ve Geleneksel Çocuk Oyunları projelerde Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde başarılı bir şekilde devam ediyor.

SİSTEM İLE ÖĞRENCİLERE ULAŞMAK DAHA KOLAY
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Okulların branş başvuruları ve lisanslarını çıkarabilecekleri ve aynı zamanda bir çok istatistiki bilginin alınabileceği “Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemi” yazılımı gerçekleştirildiği yazılım sayesinde öğrencilerin spor faaliyetleri ayrıntılı bir şekilde takip edilebiliyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu