Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Okullar ve çevresinde alınacak tedbirler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Okullar ve çevresinde alınacak tedbirler

Kırıkkale Valiliği, ‘Kırıkkale ili sınırları içinde bulunan okullarda ve çevresinde okulla ilişiği olmayan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması ve bu karara uymayanlara idari para cezası uygulanması hakkında karar’ hakkında bir açıklamada bulunuldu.

 

MÜCADELE TEDBİRLERİ

2017-2018 eğitim öğretim yılının açılması ile birlikte Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kırıkkale ili sınırlan içinde kamu düzeninin sağlanması, okul çevrelerinde şiddetin önlenmesi, okul giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde meydana gelmesi muhtemel asayiş ve narkotik olaylannın önüne geçilmesi, okullann çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan kişilerin okul çevrelerini mesken tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, okul çevrelerinde uyuşturucu ve terör örgütlerinin fâaliyetleriyle mücadelede etkinliğin sağlanması amaçlanmaktadır”

 

TEDBİRLER ALINDI

Konunun kapsamı hakkında bilgiler verilidi. “Bu karar Kırıkkale ili sınırları içerisinde okul bahçesinde ve çevresinde okulun öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan, okulun öğrencisi olup ders saatleri dışında okulda bulunmaması gereken öğrenci veya şahısların okulun çevresinden uzaklaştırılması amacıyla uygulanacak tedbirleri kapsar. Dayanak; Bu karar 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ve 66. maddesi ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca hazırlanmıştır. Genel Esaslar; Bu kapsamda aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır”

 

KARARI VALİLİK YÜRÜTÜR

“a)Okul bahçesinde ve çevresinde okulun öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi olmayan kişiler bulunmayacaktır. b)Okulun öğrencisi olup ders saatleri haricinde okulda bulunmaması gereken öğrenciler okula alınmayacaktır. c)Okul ile ilişiği olmayan kişilerin okul çevrelerini mesken tutmaları önlenecektir. Cezai Hükümler; Alman kararlara uymayanlar hakkında; 5442 İl İdaresi Kanununun 66. maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesinin 1.fıkrası gereğince yasal işlem yapılacaktır. Yürürlük; Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme; Bu kararı Kırıkkale Valiliği yürütür” denildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x