Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşetSpor

Okullarda yetenek taraması yapılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından antrenörlere yönelik her ay periyodik olarak düzenlenen Antrenör Değerlendirme Toplantısı Eylül ayı birleşimi gerçekleşti.

 

Genel durum ve başarı değerlendirmesi yapıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Spor Şube Müdürü Adnan Vural, Sportif Eğitim Uzmanı Ümit Uçankuş ve antrenörler katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü toplantıda;  2013-2014 eğitim öğretim yılı okul spor faaliyetleri ile 2013-2014 sezonunda müdürlüğün bünyesinde gerçekleştirilen sportif faaliyetlerde gösterilen genel durum ve başarı değerlendirmesi yaptı.

 

Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları

Ünlü, “Bu yıl 29 branşta açılan yaz spor okullarına 5 bin 268 sporcu katıldı ve yaz okullarının tamamlanmasıyla yorucu bir sezonu geride bıraktık. 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanılacak olan Amatör Spor Haftasının spor resitali yapmamız için siz değerli antrenörlerimize çok iş düşüyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını kutlayacağımız 29 Ekim programı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Dinek Dağı Yürüyüşü etkinliklerinin Cumhuriyet Bayramı coşkusuna yakışır bir şekilde geçmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

 

“Lisans ve vize takibi yapılmalı”

Ünlü, 2014-2015 eğitim öğretim yılında antrenörlerden Kırıkkale’de bütün okulları gezerek yetenek taraması yapmalarını  ve yetenek taramasında başarılı olan öğrencilerin performans gurubuna dahil edip yetiştirmelerini istedi. Lisans ve vize takiplerinin yapılmasının önemli olduğunu belirten Ünlü, sporu tabana yayacak uzun vadeli plân ve özel programlar ile sporun geliştirilerek yaygınlaştırılması ve sporun aktif bir yaşam tarzı haline getirilmesi gibi konularda antrenörler ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

 

Projeler çok önemli

Ünlü daha sonra Gençlik Çalışanları toplantısına katıldı. Ünlü Gençlik Merkezi çalışanları ile yaptığı toplantıda; Kırıkkale’deki dezavantajlı ve suça sürüklenen gençleri kurtarabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğüyle yürütülen projelerin çok önemli olduğunu söyledi .

 

“Her türlü desteği veriyoruz”

Ünlü, “Gençlik Merkezinin 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında açacağı Osmanlıca, Türkçe, Matematik, İngilizce, Tarih, Bilgisayar, Gitar, Bağlama, Ritim, Halkoyunları, Ebru ve talep doğrultusunda açılacak olan kursların tanıtımı ve katılımın sağlanması için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Gençlik Merkezinin gençliğin cazibe merkezi olması için İl Müdürlüğümüz olarak her türlü desteği veriyoruz. Gençlerimize ücretsiz olarak faydalanacağı serbest zamanlarını en iyi şekilde geçirmeleri için Gençlik Merkezimizde internet odası, yeni aldığımız airhokey, langırt ve bilardodan ücretsiz olarak faydalanacaktır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu