Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Okuma ve yazma heyecanı yaşadılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan’ın başlattığı, Okuryazarlık Seferberliği kursuna katılan 30 kursiyer Şehitler İlkokulu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken, 81 ilde olduğu gibi Kırıkkale’de de Şubat ayından bu tarafa devam eden kurslarda 1700 kursiyerin okuma yazma heyecanı yaşadığını vurguladı.

 

SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDILAR

Şehitler İlköğretim Okulunda düzenlenen sertifika törenine Kırıkkale Valisi Dr. M. Haktankaçmaz’ın yanı sıra, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Milli Eğitim Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken, Bilgi İşlem Daire Başkanı Özgür Türk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu davetliler ve kursiyerler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken, 81 ilde olduğu gibi Kırıkkale’de de Şubat ayından bu tarafa devam eden kurslarda 1700 kursiyerin kurs gördüğünü ve tamamının sertifika almaya hak kazandığını ifade etti. Sertifika töreninde ayrıca, Delice ilçesine bağlı Çerikli beldesinde yaşayan, doğuştan ayaklarında ve kollarında fiziksel engeli bulunan ve 5 yaşındaki kızının yardımıyla kursu başarıyla tamamlayan Dursun Onay da kızıyla sertifikasını almanın mutluluğunu yaşadı.

 

DONANIMLI NESİLLER

Sertifika töreninde konuşan Vali Haktankaçmaz ise, kursiyerleri tebrik ederek başladığı konuşmasında; “ Sizler gerçekten çok önemli bir işe imza attınız. Çeşitli sebeplerle belki bugüne kadar okuma yazmayı öğrenme fırsatınız olmadı ama insanın gayret ve iradesini ortaya koyduğu takdirde neleri başarabileceğini gösterdiniz. Sizler sayesinde daha eğitimli, daha donanımlı nesiller yetiştireceğiz. Çünkü eğitim ailede başlar. Çocuğun yetişmesinde rol model annedir. Tabi böyle bir yaraya parmak bastığı için, böyle bir işe öncülük ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve eşleri Emine Erdoğan hanımefendiye sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x