Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKeskinManşet

Olta balıkçılarına ceza yağdı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yaptığı denetlemelerde Çelebi İlçesi Kepirli Köyünde, Keskin ilçesi Köprüköy amatör balıkçıların kurallara uymaması nedeniyle cezai işlem yaptı.
Olta balıkçılarına ceza yağdı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHAZİNEYE İRAT EDİLDİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yaptığı denetlemelerde Çelebi İlçesi Kepirli Köyünde, Keskin ilçesi Köprüköy amatör balıkçıların kurallara uymaması nedeniyle cezai işlem yaptı. Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, “İlimiz Çelebi İlçesi Jandarma Komutanlığınca 13.03.2015 tarihinde Kepirli köyü yakınlarında İrsaliyesiz ve veteriner sağlık raporsuz yakalanarak el konulan yaklaşık 800 Kg Sazan ve Kadife balığı Müdürlüğümüz soğuk hava deposunda muhafaza altına alınarak 17.03.2015 tarihinde Çelebi Kaymakamlık makamından alınan olur ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa göre satışı yapılmış olup ihlalde bulunan şahıslara 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu 36.Maddesi gereğince 1463 TL idari para cezası uygulanmıştır. Yakalanan balıklar Çelebi Mal Müdürlüğünce ihale edilerek 3240 TL bedel ile satılarak hazineye irat kaydedildi” diye konuştu.
Olta balıkçılarına ceza yağdı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriYASAK BAŞLADI
Ayrıca Keskin İlçe müdürlüğümüzün İlçe Jandarma Komutanlığı ile yaptığı gıda ve su ürünleri denetlemesi neticesinde Köprüköy’de iç sularda balık avcılık yasağına uyulmadığının tespiti yapılmış olup 14 adet turna balığı avı belirlenmiş gerekli idari cezai işlemler uygulanmıştır. İlimiz sınırları içerisinde bulunan akarsu ve göletlerde 15 Mart- 15 Haziran 2015tarihleri arasını kapsayan  Sazangillere ait zaman yasakları uygulanacaktır. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Ticari Amaçlı Su Ürünler  Avcılığını Düzenleyen 3/1Numaralı Tebliğin 47. maddesi (1) bendi gereği İç sularda kiralama yapılmaksızın ticari olarak su ürünleri avcılığı yasaktır” şeklinde konuştu.
EL KONULUR
Kırbaş, “Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 3/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin a-5 bendi gereğince 2015 yılı için 310 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. Yapılan denetimler esnasında  balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse;  1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/h bendi gereğince 2015 yılı için 1.055 TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu