Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkaleManşet

Ölü çiftçiye kredi verilmiş

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Sayıştay Denetim Raporu’nda yer alan tespitlere göre, öldüğü halde kayıtları silinmediği için binlerce kişiye destek parası verildi.
49 BİN ÖLÜ…
Bu kişilere ödenen paraların kimler tarafından alındığına dair de, hem Bakanlık hem de banka kayıtlarında bilgi bulunamadı. Bakanlık ise bu konuda, “Gerekli kayıtları oluşturmadığı” gerekçesiyle taşra teşkilatlarını sorumlu tuttu. Ölen çiftçilere ait Ziraat Bankası’ndaki bilgiler ile Bakanlık’taki bilgilerin farklı olduğuna dikkat çeken Sayıştay, “Ziraat Bankası’nın kayıtlarında görünüp de kurumun listesinde yer almayan 29 bin 670 ölen kişi, kurum listesinde yer alıp da Ziraat Bankası verilerinde bulunmayan 19 bin 670 ölen çiftçi olduğu tespit edilmiştir” denildi.
104 YAŞINDAKİ ÇİFTÇİ DE VAR
100 yaşını geçen çiftçilere de destek ödemesi yapıldığı ortaya çıktı.  Ziraat Bankası kayıtlarında 90-104 yaş arasında olan 10 bin 100 çiftçiye de tarımsal destek parası ödendi. 85-89 yaş arasındaki 43 bin 59 çiftçi de bu ödemeden yararlandı. Öldüğü halde tarımsal destek parası alan çiftçilere ödenen paranın kimler tarafından alındığı da belirlenemedi. Raporda şöyle denildi: “Ölen ve 1911-1930 doğumlu çiftçilerle ilgili olarak güncelleme yapılmayarak risk oluştuğu, ölen çiftçilerin sistemden düşülerek ayrı bir veri tabanında takip edilmediği, ölenlerin TC kimlik numaraları kullanılarak dilekçelerinin kaydedildiği, bu dilekçelerin ölüm tarihinden sonraki tarihleri içerdiği belirlenmiştir.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu