Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Ölümü göze alarak yollara düştüler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ölümü göze alarak yollara düştüler

Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de Sarıkamış Şehitlerini Anma günü için yürüyüş yapıldı.

 

103 YIL ÖNCE

Soğuk havaya rağmen katılımın çok yüksek olduğu program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sarıkamış Şehitleri anma günü nedeniyle Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz .in konuşma yaptı. Vali Haktankaçmaz yaptığı konuşmada, “Bundan tam 103 yıl önce dondurucu soğuğa rağmen, kar fırtınasına rağmen 90 bin kahraman bu ülkenin, bu toprakların korunması için, mensubu oldukları bu aziz milletin geleceği için, bilerek isteyerek, ölümü göze alarak o yollara düşmüşler ve Sarıkamış’ta, Allahüekber dağlarında şehadet mertebesine ulaşmışlardır”

 

KUTLU YÜRÜYÜŞ

“Rabbimden onlara rahmet diliyorum. Bugün topraklarımızı korumak için, bu milleti korumak için sınırlarda nöbet tutan, her kademede görev yapan, Türkiye’nin düşmanlarına karşı, terör örgütlerine karşı mücadele veren kardeşlerimizin yaptığı iş ne kadar kutsalsa, o gün Sarıkamış’ta yapılan, Çanakkale’de, Dumlupınar’da yapılan da o kadar kutsaldır. Bugün Kırıkkale’mizde de olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında, bu ülkenin evlatları, gençleri 1914 yılındaki o dondurucu soğukta, o kahramanlığı yapan, o insanların yaptıkları işin büyüklüğünü görmek ve onları bir kez daha anmak için bir yürüyüş düzenliyorlar. Bugünde aramızda yine şehit yakınlarımız var, gazilerimiz var. Onlarla birlikte bu kutlu yürüyüşü sürdürüyoruz”

 

VATAN SEVGİSİ

“Ben bir kez daha bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Aramızda bulunan Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Rabbimden bu milletin içerisindeki bu kahramanlık duygusunu, bu samimi duyguyu sonsuza kadar devam ettirmesini diliyorum. Bizlerin yüreğindeki, bu gençlerimizin, bu ülkenin evlatlarının yüreğindeki bu vatan sevgisi, bu bayrak sevgisi, bu din aşkı olduğu müddetçe inşallah bu millet kıyamete kadar devam edecektir” dedi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından bir yürüyüş gerçekleştirildi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda başlayan Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü ’ne Vali Haktankaçmaz’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müdürleri, Şehit yakınları, Gaziler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x