Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Ömer Akçelik Meclis Başkanı oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Akçelik Meclis Başkanı oldu
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası´nda seçim heyecanı yaşandı. Odanın Meclis Başkanlığı için sandık kuruldu ve seçim gerçekleştirildi. Ömer Akçelik TSO Meclis Başkanı seçildi.

YASA GEREĞİ SEÇİME GİDİLİYOR
Meclis Başkanı´nın en az 6 toplantıya veya 4 oturuma katılmaması nedeniyle başkanlığının yasa gereği düşmesi sonucu TSO´da Meclis Başkanlığı seçimine gidildi. Seçim yasası gereği, yasanın 36. maddesine istinaden 30 gün içinde seçim yapılması gerekiyordu. Bu nedenle TSO´da Meclis Başkanlığı için seçim kararı alındı ve sandık kuruldu. Meclis Başkanlığı seçimi çalışması sabah saat 09:30´da başladı. 30 Meclis Üyesi başkanlık için oy kullandı. Oy kullanma işlemi saat 17:0´de sona erdi. Oylar 17:00´den sonra sayılmaya başlandı.

AKÇELİK ADAY OLDU
TSO Meclis Başkanlığı için Kırıkkale Özel Yaşam Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Akçelik aday oldu. Seçime tek adayla gidildi. Sabah saatlerinde kurulan sandıkta ilk oyu TSO Başkanı Ahmet Varlı kullandı ve “Kırıkkalemiz ve Odamız için hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ardından Ömer Akçelik oy kullandı ve “Odamız ve Kırıkkale için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi. TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu yasal bir süreci tamamlamaya çalıştıklarını belirtti ve “Seçim yasası gereği bunu yapmamız gerekiyordu. Meclis başkanlığı düştüğü için kalan süreyi tamamlamak için yeni bir başkan seçmemiz gerekiyordu. Şu anda bunu yapıyoruz. Ömer Akçelik bey aday oldu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

AKÇELİK: “NETİCE HAYIRLI OLSUN”
Saat 17:00´den sonra netice belirlendi. Akçelik kullanılan oyların tamamı ile TSO´nun yeni Meclis Başkanı seçildi. Seçimin sonucuna ve kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden Akçelik, “Hepimiz Kırıkkalemiz ve Odamız için elimizden geçen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bugün burada güzel bir netice ortaya çıktı. Odamız ve Kırıkkale için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Yol haritası zaten belli, bunu daha ileriye götürmenin gayreti içinde olacağız. Netice Kırıkkale´ye, TSO´ya ve tüm üyelerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

SEÇİM SONUCU NASIL OLDU?
Yapılan seçim sonucunda Ömer Akçelik TSO Meclis Başkanı olurken, 30 kişilik meclis üyesinin 25´i oy kullandı ve kullanılan oyların tamamı Ömer Akçelik´e çıktı. Akçelik´le beraber Katip Üye seçimi de yapıldı. Orhan Karaca katip üye olarak seçildi. Karaca da 24 oy aldı. Seçimde 1 üye şirket değişikliği nedeniyle oy kullanamadı, 4 kişi ise oy kullanmaya gelemediği için oy kullanamadı. Akçelik seçimin ardından ilk tebriği TSO Başkanı Ahmet Varlı´dan aldı. Akçelik ve TSO yönetimi seçimden sonra makama geçtiler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x