Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Önemli bir platform

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de düzenlenen ‘Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı’nda kitap okumanın sevdirilmesine yönelik okullarda okumaya yönelik zaman ayrılmasına dair tavsiye kararı alındı.

 

ÖNERİLERDE BULUNDULAR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Komisyonu Toplantısı, müdürlük binası toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Kırıkkale Milli Eğitim Müdür Vekili Adnan Şener, “İlimizde eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak, eğitim ve öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinde bulunmak üzere burada toplandık.

 

İKİ TOPLANTIMIZ OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliğinin 24. maddesine göre hazırlanan komisyon olarak toplantılarımızın biri sene başında, biri sene sonunda olmak üzere bir öğretim yılında en az iki toplantımız olacak. Bu komisyon ilimizin eğitim durumunun değerlendirilmesi ve geliştirilmesi anlamında önemli bir platform” dedi.

 

TAVSİYE KARARLARI ALINDI

Toplantıda okullarda her gün kitap okumanın sevdirilmesine yönelik 25 dakika civarı kitap okutulması, atölye sayılarının artırılması, proje tabanlı çalışmalar yapılması, öğle yemeklerinin çözümü için her okulda bir yemekhane yapılması, ‘Türkçeyi ve Şehri Temiz Tut Projesi’nin genişletilerek tüm Kırıkkale genelinde uygulanması, bu konuda Valilik, Belediye, İl Sağlık ve İl Emniyet Müdürlükleri ile işbirliğine gidilmesine yönelik komisyon tarafından tavsiye kararları alındı.

 

Haber Merkezi

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x