Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Önemli sorunlara neden olabilir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ DOLAYISIYLA CUMHURİYET MEYDANINDA PROGRAM DÜZENLENDİ

Önemli sorunlara neden olabilir
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla program düzenlendi.

BİLGİLER VERİLDİ
Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğe, Kırıkkale Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Güler, tıp fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ile diğer yetkililer katıldı. Etkinlikte konuşan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenay Arıkan Durmaz, diyabet hastalığı, hastalık hakkında genel bilgiler ve gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı ile ilgili bilgi verdi.

GEBELİK DİYABETİ
Gebelik diyabetinin ilk defa gebelik esnasında özellikle de gebeliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkan bir diyabet tipi olduğunu anlatarak, şöyle konuştu: “Gebelik diyabetinin tanısı gecikir ve optimal şartlarda tedavi edilmez ise hem anne hem de çocuk açısından bazı önemli sağlık sorunlarına neden olabilir. Annede bebeğin etrafını saran sıvı miktarında artış, hipertansiyon, idrar yolu enfeksiyonu ve sezaryen sıklığında artış, gelecekte tip 2 diyabet gelişme riski ve gebelik diyabeti gelişme riskinde artış gibi sağlık sorunları gözlenebilir”

TOPLUM TEMASI YAPILDI
“Bebeklerde ise 4 kilogramın üzerinde iri doğum, kan şeker düşüklüğü, kalsiyum düşüklüğü, sarılık, doğum travmaları, ani bebek ölümü ve ileri yaşlarda obezite ve tip 2 diyabet sıklığında artış gibi önemli sağlık sorunlarına neden olabilir.” Etkinlikte, ücretsiz parmak ucu kan şekeri ve kan basıncı ölçümleri yapılarak toplum taraması yapıldı. Yaşam tarzı değişiklikleri bakımından sağlıklı beslenme, egzersizin önemi ve gebelik diyabeti konusunda broşürler ve afişlerle ile bire bir sohbetlerle halka yönelik eğitim verildi. Bu tarama esnasında diyabet ve hipertansiyon tespit edilen hastalar, hastalıkları ve tedavisi hakkında bilgilendirilip ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x