Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Onların sayesinde bu topraklar üzerinde yaşıyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

18 Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Kırıkkaleli Şehit Serhat Gençer’in kardeşi Soner Gençer “Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Aziz Şehitlerimizin, imkânsızı başaran Seyit Ali Onbaşıların sayesinde bizler, bir asırdır bu topraklar üzerinde güvenle yaşamaktayız” diye konuştu.

 

ASLA GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER

Çanakkale zaferi; tarihimizin en hüzünlü zaferlerinden biri olmakla beraber, yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devletlerin akınına topyekün direnişinin gerçek bir destanı olduğunu söyleyen Kırıkkaleli Şehit Serhat Gençer’in kardeşi Soner Gençer “Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmış, Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur.Bu cephenin isimsiz kahramanları; vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken, asla geri dönmeyi düşünmemişler, Türklük onur ve haysiyetini en güzel şekilde korumakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Onlar, Çanakkale Zaferi’ni elde etmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamışlardır” ifadesini kullandı.

 

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

Gençer “Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmıştır. Dünya tarihinin akışını değiştiren bu zafer, büyük Türk Ulusuna da ATATÜRK gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Aziz Şehitlerimizin, imkânsızı başaran Seyit Ali Onbaşıların sayesinde bizler, bir asırdır bu topraklar üzerinde güvenle yaşamaktayız. Bu sebepledir ki tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaklardır. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 103 . yıl dönümünde; “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe kazıyan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları asil kanlarıyla sulayarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x