Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

OPERASYON

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında Ramazan Ayında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 11 kişiden 9’u için tutuklama kararı çıkarıldı.
Cumhuriyet Savcısı, 29-30 Haziran’da çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 9 zanlının tutuklanması için Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesine itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, 9 zanlı hakkında tutuklama kararı verdi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ardından yaptıkları operasyonlarda Fetö Terör Örgütü mensubu olduğu iddiası ile haklarında tutuklama kararı çıkartılan 9 kişiden 3’ünü yakaladı.
Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.
Tutuklama kararı verilen diğer 6 kişi geniş kapsamlı arama çalışmaları başlatıldı.
Soruşturma kapsamında 27 Haziran’da düzenlenen operasyonlarda, örgüte üye oldukları ve finansal destek sağladıkları iddia şüpheliler gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Cumhuriyet Savcısının kaçma şüphesi ile Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliğine yaptığı itiraz sonucu çıkan tutuklama kararı uygulamaya konuldu.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x