Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Organ bağışı önemli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü personelince Polis Meslek Yüksek Okulunda Vali Yardımcısı Ayhan Özkan’ın katılımıyla Eğitim Semineri düzenledi. Seminerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Emel Yüksel Organ Bağışıyla ilgili yaptığı sunumda; Organ Bağışının önemini, Türkiye’de organ bağışının dünyaya göre çok yetersiz kaldığını ve bağış yapmanın öneminin yeteri kadar anlaşılamadığını vurgulayarak çeşitli istatistiki bilgiler paylaştı.

 

BİLGİ VERİLDİ

İlaç Eczacılık Birim Sorumlusu Ecz. Ali Güngüneş  ise yaptığı konuşmada, “Akılcı İlaç Kullanımıyla ilgili sunumunda doğru ve bilinçli ilaç kullanımının önemini, ilaç kullanımına karar verecek mercinin yalnızca doktor olduğunu 40 Avrupa Ülkesi arasında Türkiye’nin antibiyotik kullanımında 1.sırada olduğunu, antibiyotiklerin ateş düşürücü, öksürük kesici yada ağrı kesici olarak algılanmaması gerektiğini, grip soğuk algınlığı gibi viral rahatsızlıklarda antibiyotik kullanılmaması gerek” diye konuştu  Ağız Diş Sağlığı Birim Sorumlusu Dt. Erhan Zengin’de yaptığı sunumda Ağız Diş Sağlığının öneminden, dişlerin fonksiyonları ve anatomik yapısından, çürük oluşumu, dişeti iltihabı, abse gibi rahatsızlıklardan ve tedavilerinden, doğru diş fırçalama tekniğinden bahsetti. Seminer sonunda Vali Yardımcısı Ayhan Özkan konuşmacılara plaket takdim etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x