Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ORGANİK TARIM ALANLARI ZİYARET EDİLDİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz. Organik Tarım Bölümü Stajyer Öğrenciler İle Organik Tarım Alanları Ziyaret Edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, Yahşihan İlçesi Hisarköy’de İbrahim Kıvanç ve Sinan Erten’e ait organik üretim alanlarını Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü stajyer öğrencileri ile beraber ziyaret etti.
Yahşihan ilçesi Hisarköy’de yapılan ziyarete İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş,  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Demir, Yahşihan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlker Demirci, Ziraat Mühendisleri ve İl Müdürlüğünde staj yapan Organik Tarım Yüksekokulu ve Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz yaptığı açıklamada: “Üretim alanlarında domates, biber, salatalık, taze fasulye, kabak, kavun ve karpuz gibi sebzeler üretilmektedir. Üretilen ürünler mevzuat gereği üretim öncesi, üretim esnasında ve satış yerlerinde denetlenmektedir. Denetimler üretim esnasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ruhsatlandırdığı sertifikasyon kuruluşlarınca yapılmaktadır.” Dedi
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz;  Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü stajyer öğrencilerine Kırıkkale’de sadece Hisarköy’de yapılan organik üretiminin ilçe ve il geneline yaygınlaştırmak gerektiğini ifade etti ve Tarımın önemli sorunlarından birisinin de genç çiftçilerin tarımdan uzaklaşmaları olduğunu, tarım sektörü çökerse insanlığın çökeceğini, tarlada üretmez isek toplum ve insanlığın aç kalacağını ifade ederek öğrencilere bilgilerini pratiğe dökmelerini ve bu alanlarda uygulamaya koymaları gerektiğini söyledi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x