Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Örnek ikinci il Kırıkkale

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Madde Bağımlıları için başlatılan çalışmada 14 kişi kurtarıldı

 

Madde bağımlılarının sayısının giderek arttığı ilimizde Kırıkkale Valiliği bünyesinde 7 il müdürlüğünün birlikte çalışmaları ile giderek artan bu soruna el atıldı.

 

KENAR MAHALLE REVAÇTA

İlimizde madde bağımlılarının sayısının giderek arttığına dikkat çeken yetkililer özellikle Yahşihan Yenişehir  Mahallesi başta olmak üzere Sanayi, yuva, Karşıyaka  ve Bağlarbaşı mahallesinde  yaklaşık bine yakın gencin esrar ve sentetik uyuşturucu olan Bonza’inin bağımlısı olduğunu belirtiyorlar. Tableti 5 TL ’den satılan Bonzainin kullanımı ise her geçen gün artış gösteriyor.

 

KURTULANA İŞ İMKANI

Daha çok parçalanmış aile ve aile işi iletişim sıkıntısı yaşayan  aile çocuklarında görülen madde bağımlılığına el atan  Kırıkkale Valiliğinin ‘Umuda yolculuk ,  hayat boşluk kabul etmez’ projesi sayesinde 100 kadar bağımlı genç ile irtibat sağlandı. Vedakarca görev yapan uzmanlar sayesinde  20 Genç AMATEM’de tıbbı tedavi görerek 14’ü tamamen kurtuldu. Kurtulan gençlere İş-Kur aracılığı ile iş imkanı da sağlandı. Madde bağımlısı Gençlerin kullandığı 33 metruk binada yıkıldı.

 

KIRIKKALE ÖRNEK İL

Valilik bünyesinde Sağlık il Müdürlüğü ve il Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere toplam 7 müdürlüğün ortaklaşa çalışması olan Madde bağımlılarının yeniden hayata kazandırılması projesi sayesinde Kırıkkale ,   Türkiye de Gaziantep’le birlikte örnek gösterilen ikinci il oldu. Proje 10 Aralık 2014 de başladı. Yetkililer ailelere seslenerek gençleri ve çocuklarını   bu gibi zararlı maddelerden uzak tutmaları konusunda uyarmaya davet ettiler

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu