Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimKırıkkaleManşet

Ortak Sınav başarıyı artıracak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2013-2014 eğitim öğretim yılı İl Danışma Komisyonu Toplantısı yapıldı. İl Müdürü H. Ali Okur ortak sınav sisteminin yararlı olacağını söyledi. Okur “Ben rehberlik öğretmeniyim ve kendimi çocukların yerine koyuyorum. Ortak sınav başarıyı artıracak” dedi.

SİSTEM KAZANDIRACAK

Eğitimde alınan kararlar, sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü il danışma komisyonu toplantısı, birim müdürleri, okul yöneticileri, esnaf temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Okur ana gündem maddesinin ortak sınav uygulaması olduğunu söyledi. Yazılıların birinin ortak sınav olarak yapıldığını, bu sistemin daha genel, merkeze bağlı bir hale getirildiğini belirten Okur bu sistem ile hem öğrencinin hem de ülke eğitiminin kazanacağını söyledi.

ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

6. 7. ve 8. Sınıflarda alınan puanların ortalamalarının alınacağını belirten Okur önceki sistemdeki gibi tek bir sınavda başarısızlık riskinin ortadan kaldırıldığını, gerçek başarının yıllara yayılarak daha net bir şekilde belirleneceğini söyledi. Ülke genelinde bir bütünlük sağlayacak olan bu sistem ile Kırıkkale’de Kasım ayında işlenen dersin, Trabzon’daki ile aynı olacağını belirten Okur bu sistemin öğretmenler ve idareciler üzerinde daha çok çalışma zorunluluğu yaratacağını, bunun da ülkedeki eğitim çıtasının yükselmesinde önemli bir rol alacağını söyledi.

YENİ MESLEK LİSELERİ

Hali hazırda devam eden birçok projenin ulusal ve uluslar arası ajanslar tarafından desteklendiğini belirten Okur çocuk oyunları projesini Kırıkkale ekibi olarak bölgede en iyi yöneten ekip olduklarını söyledi. Çocukların okul bahçelerinde çocuk oyunlarını oynamasının kendilerini sevindirdiğini belirten Okur yurtdışı projelerinin de devam ettiğini söyledi. Anadolu lisesi sayısının fazla olması nedeniyle kolay yerleşilebildiğini, bunun da velilerde meslek korkusu yarattığını belirten Okur zabıt katipliği, tapu kadastro gibi meslek dallarını meslek liselerine kazandırdıklarını söyledi.

GENİŞ KATILIM

Komisyon üyelerinin çeşitli bilgi paylaşımı ve fikir alışverişi yaptığı danışma toplantısında Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kılıç, çalışmaları ve projeleri içeren bir sunum yaptı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, Esnaf Kefalet Odaları Birlik Başkanı Süleyman Köstekli, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, Güvenlik Şube Müdürlüğü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
mahmut deniz
16 Kasım 2013 01:12

SAyın müdürüm sen öylesan başarı felan getirmez tek hoca soruyu hazırlasın diğer hocaların işlemediği konulardan sorsun öğrenciler perişan olsun ortak sınav başarıyı düşürdü kendinizi öğrencilerin yerine değilde notlara bakın öyle bi basını toplayın…..

Başa dön tuşu