Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Otizmi fark et engelleri yok et

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE OTİZM KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Kırıkkale’de “Fark Et- Kabul Et-Bizimle Yürü” yürüyüşü düzenlendi. Farkındalık yürüyüşündeki engellilerle birlikte yürüyen Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, “otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır” diye konuştu.

 

GÖKYÜZÜNE MAVİ BALON BIRAKILDI

Kırıkkale Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Fark Et- Kabul Et-Bizimle Yürü” yürüyüşü düzenlendi. Fevzi Çakmak Caddesinde İl Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında toplanan grup Otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gökyüzüne mavi balon bıraktılar. Vali Haktankaçmaz, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, otizmin, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edildiğini söyledi.

 

FARKINDALIK GÜNÜ

Otizme farkındalık olması amacıyla yürüyüş düzenlediklerini belirten Haktankaçmaz, “Günümüzde bu tür rahatsızlığı olanlar özel eğitim ile sosyal hayatta başarılı olabilmektedir. Bu kapsamda ülkemizde ve ilimizde de 2 Nisan’da başlayıp nisan ayı boyunca devam edecek etkinliklerle otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle bu ay içerisinde gerçekleştirilecek etkinliklerin bütün otizmli çocuklarımıza, ailelerine ve eğitmenlerine yararlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x