Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Otoyol ve YHT projelerini açıkladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan AA Editör Masası’nda bakanlık projelerini anlattı. Bakan Elvan Ankara-Delice Otoyolu ile Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında da bilgiler verdi.

OTOYOL PROJESİ
Ankara-Niğde Otoyolu için ihale yapacaklarını anlatan Elvan, Ankara’yı Kırıkkale Delice’ye bağlayacak otoyol projesinin ihalesine 2015’te çıkacaklarını söyledi.2015’te çıkacakları bir başka ihalesinin de İzmir’i Çandarlı’ya bağlayan otoyol projesi olduğunu ifade eden Elvan, şöyle devam etti: “Sakarya Akyazı’dan Kurtköy’e ve Odayeri’nden Tekirdağ Kınalı’ya kadar olan kesimin de otoyol ihalesine çıktığını ifade etmiştim. Diğer güzergahlarımız, Çanakkale Köprüsü geçişi burada bir ring oluşturuyoruz. İstanbul’dan İzmir’e kadar uzanan otoyol projemiz devam ediyor. 2015 sonu itibarıyla Bursa’ya kadar olan otoyolu, İzmir tarafından da Kemalpaşa’ya kadar olan kesimi tamamlayacağız. 2023 hedefimize baktığımızda Gürbulak’a kadar otoyolla bağlantı sağlayacağız. Samsun’dan Kırıkkale Delice’ye kadar iniyoruz.

2015’TE İHALEYE ÇIKILACAK
Samsun’dan Kırıkkale’ye hızlı tren projemiz var. Kırıkkale Yerköy’den Kırşehir, Aksaray ve Ulukışla’ya inen oradan da Mersin, Adana’ya inen güzergahımız var. Yapım çalışmalarına devam ettiğimiz Osmaniye-Gaziantep hattımız ve buradan Mardin, Habur’a kadar uzanacak; 2015’te bunun da ihalesine çıkacağız.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu