Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

“Otur sıfır”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Özel İdaresi karla mücadelede sınıfta kaldı. Son kar yağışından iki gün geçmesine rağmen, merkeze bağlı Kazmaca Köyü’nün yolu kapalı olduğu için hasta bebeğin imdadına UMKE yetişti.

 

BAŞHEKİM MAHSUR KALDI

Kırıkkale’de ilk kar yağışının ardından İl Özel İdaresi tarafından, basına yapılan karla mücadele çalışmaları ile ilgili bilgi servisi yapıldı. İl Özel İdaresi basına verdiği ilk bilgide köy yollarının neredeyse tamamının kapalı olduğu ve yolların açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü geçti. Daha sonra saat 14.00 sularında “Kapalı köy yolu kalmadı” bilgisini basınla paylaştı. Bu bilginin verildiği sırada, Delice Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Dedebali sosyal paylaşım sitesindeki hesabından, “Delice’de mahsur kaldım. Beni kurtaracak biri var mı?” çağrısını paylaştı. Kırıkkale’de ikinci kar yağışı ise hayatı tamamen felç etti. Özellikle köy yollarının neredeyse tamamını ulaşıma kapattı. İl Özel İdaresi ikinci kar yağışının ardından bilgi paylaşımında bulunmadı.

 

1 SAATLİK ÇALIŞMA İLE ULAŞILDI

Son kar yağışının ardından iki gün geçmesine rağmen merkeze bağlı köy yollarının bile ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. Dün merkeze bağlı Kazmaca Köyü’nde hastalanan 8 aylık Hira Nur Öztürk’ü UMKE ekipleri kurtardı. Köy yolları kapalı olduğu için hastaneye ulaşamayan çaresiz ailenin imdadına UMKE yetişti. UMKE ekipleri 1 saatlik çalışma ile kapalı köy yolunu aşarak 8 aylık bebeği hastaneye ulaştırdı.“Otur sıfır” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

 

OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ

Öztürk ailesi, 8 aylık bebeklerinin ateşlenmesi üzerine 112 acil yardım servisini arayarak yardım istedi. Kar yağışı nedeniyle yolların kapanması sonucu köye ulaşamayan sağlık ekipleri, UMKE’ye haber verdi. Köy merkezine UMKE’ye ait araçlarla ulaşan kurtarma ekipleri, Öztürk’ü evinden alarak, uygun durumda bekletilen 112 Acil Servis ambulansına teslim etti. Minik bebek, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

 

“24 SAAT DURMADAN ÇALIŞIYORUZ”“Otur sıfır” - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, yaptığı açıklamada, kar yağışının hastaları mağdur etmemesi için tüm güçleri ve personelleriyle seferber olduklarını belirterek, “112 Acil Çağrı Merkezimize saat 09:30’da merkeze bağlı Kazmacı Köyünden yüksek ateş sebebiyle  8 aylık bebek hasta için ambulans talebinde bulunulmuştur. Bölgede gece meydana gelen kar  yağışı sebebiyle yolların kapalı olduğu belirtilmiştir. Bu ihbar üzerine başhekimliğimize bağlı bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulansı ve bir UMKE ekibi bebek hasta için görevlendirilmiştir.

 

1 SAATTE ULAŞTILAR

Kötü hava ve yol şartları sebebiyle ambulans ekipleri belli bir noktaya kadar ilerleyebilmiş UMKE ekipleri köyün içerisine kadar giderek hastaya 10:30 ulaşmıştır. Köyde yapılan ilk müdahalenin ardından hasta güvenli  bölgede bekleyen 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulansı ekiplerine teslim edilip gerekli tıbbı tedavisinin devamı için  Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledilmiştir” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu