Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Özel Gazi Koleji’nde mezuniyet balosu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Özel Gazi Koleji bu yıl mezun olan öğrencilerine Beyaz Saray Düğün Salonunda mezuniyet balosu düzenledi. Renkli görüntülerin olduğu Mezuniyet Balosunda, öğrenciler ve öğretmenler mezuniyet pastası kesti.

 

ORTAK SEVİNCİ PAYLAŞIYORUZ

İki sınıftan oluşan ve 50 öğrencinin mezun olduğu Özel Gazi Koleji Mezuniyet Balosunda ilk olarak mezun olan öğrenciler isimleri okunarak davet edildi. Mezun olan öğrencilerin davet edilmesinin ardından Mezuniyet Balosunun açılış konuşmasını Eğitim Koordinatörü Bayram Aydoğdu yaptı. Aydoğdu yaptığı konuşmada, “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için buradayız. Sizlerle tanıştığımızda henüz çocuk denecek yaşta idiniz. Şimdi artık birer genç oldunuz. Tabii ki hangi yaşta olursanız olun, hayatı anlamakta güçlük çekeceksiniz. İşte okul hayatı da hayatın bir parçasıydı. İşte bugün bu hayat elinizden uçup gidecek. Sevgili gençler yaşamınız boyunca bir hedefiniz olmalı. Bu hedefi doğru rotayla belirlerseniz ileriki yıllarda rahat edersiniz. Eğitim sonucu oluşan güçlü irade, azim ve karakter sonucu başarılı olma adına dim dik ayakta durmaya başaracaksınız. Sevgili gençler, Özel Gazi Anadolu Kolejinde sizleri, Bilimin ışığında geleceği ve değişimi bütünleştirerek geleceğin elini tutacak bireyler olarak yetiştirmeye çalıştık”

 

‘FİKRİ HÜR-VİCDANI HÜR NESİLLER’

“Saygı Değer Veliler, öğrencilerimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘fikri hür-vicdanı hür nesiller’ yetiştirmek ilkesinden yola çıkarak, kendisini doğru ifade edebilen, özgüveni sağlam, öğrencilerimizin öğretmenleriyle hoşça vakit geçirebildikleri, kendini ve başkalarına saygı duymayı kültürümüzün bir parçası kabul eden, yaratıcı düşünmeyi bilimselleştiren ve hayata geçirebilen, her şeyden önemlisi Atatürk’ün ilkelerini, cumhuriyetin değerlerini Demokrasiyi benimseyen gençler yetiştirmeye çalıştık. Sevgili gençler ayrılış hüzünlüdür. Her ayrılış yeni umutlar ve hayallere sebep olur. Tam bir ömür boyu unutmayacağınız çok güçlü arkadaşlıklar kurdunuz. Bir birinizden asla ayrılmayız dediğiniz yol ayrımına geldiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Güzünüzdeki ışıltı ülkemin geleceğine ışık olsun. Kalbinizdeki sevgi milletimizin kardeşlik duygularının gelişmesine tohum olsun. Sizleri bizlere emanet eden ailelerinize çok teşekkür ederim. Okulun personelinden öğretmenlerine kadar hepsine sizlerin yetişmesinde emek sarf eden tüm özel gazi ailesine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

ARMA DEVİR TESLİMİ YAPILDI

Aydoğdu’nun konuşmasının ardından, okulun 8/B sınıfından Elif Ezgi Terzi, mezun olacak 8.sınıf öğrencileri adına veda konuşması yaptı. Veda konuşmasının ardından, 8.sınıf öğrencilerinden Ali Osman Erdoğan ise okul andını hep beraber söyletti. 8.sınıf öğrencileri Gülfem Aytekin ile Arda Bülbül, 7.sınıf öğrencileri olan Öykü Çeribaş ile Ilgın Kayalı’ya okul flamasını öperek terslim etti. Mezun olan öğrencilerin Sınıf Öğretmenleri Dilek Güven ve Meltem Bekler, 8 yıl boyunca öğretmenlik yaptıkları öğrencilerine veda konuşması yaparak duygulu anlar yaşadı. Dilek Güven yaptığı konuşmada, “Biz sizlere görevlerimizin dışında anne baba gibi olmaya, gideceğiniz uzun hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı sağlayacak, bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık. Gideceğiniz yolu, geleceğinizi düşünmek öncelikle size düşüyor. Bu tercih veya o tercihi seçin gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur. Önce hedefinizi belirleyin sonra ulaşmak için çaba sarf edin inanın neticeye varacaksınız” dedi.

 

VATANIMIZ İÇİN İYİ BİR YURTTAŞ OLUN

Meltem Bekler ise “Evet değerli gençler sanırım en zor anlardan birine geldik. Bakın slayt perdesindeki bu fotoğraf 2009 yılında çekilen bu kuzucuklar 1.sınıftalar. Bundan 8 yıl sonrasını görüp görmeyeceğimizi tahmin dahi edemezken, yıllar su gibi akıp gitti. Bu 8 yıllık zaman zarfında o kadar fotoğraf ve anılar biriktirdik ki biz. Sizlerden en büyük isteğim vatanımız için iyi bir yurttaş, anne ve babalarınız için iyi bir evlat, iyi bir öğrenci, iyi bir dost ve arkadaş olmanızı rica ediyorum. Atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda hareket ederek yurdumuzu muasır medeniyetler seviyesine çıkarmanızı ilimin ve bilimin yolunda ilerlemenizi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Kurucu Müdür Mehmet Al bütün öğrencilerin arasına girerek onlara sarılarak öğüt verici bir konuşma yaptı. Al, “Ben her sene bu tür gecelerde hep duygulanırım, çünkü onları çok seviyorum. Küçücükken anne ve babaları tarafından bizlere güvenerek teslim edilmişti, şimdi her biri bir yerlere yerleşti, Türkiye ve Kırıkkale dereceleri yaptılar onlarla gurur duyuyorum. Her zaman Özel Gazinin kapısı sizlere açıktır gelin bizleri mutlu edin” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verilirken, hatıra fotoğrafı çekinildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x