Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Öztek, “Suni gündem oluşturuluyor”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı mayıs ayı Merkez İlçe Divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, ülke gündemine ilişkin yorum yaparak, “İktidar suni gündem oluşturuyor. Gerçek gündem konuları halkın gözünden uzaklaştırılmaya çalışılıyor.” diye konuştu.

 

“SAADET PARTİSİ FARKLIDIR”

Saadet Partisi mayıs ayı Merkez İlçe Divan toplantısını Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek’in katılımı ile gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Selami Çakır, Saadet Partisi’nin diğer partilerden farklı olduğunu anlattı. Çakır, “Milletin aslı, özü ve kimliği olan partimiz, adil ekonomik düzeni esas almıştır. Diğer partiler ırkçı emperyalizmin faizci kapitalist sistemi esas almaktadır. Milli Görüş’ün yerli, güçlü, yaygın ve süratli kalkınma ile yeniden büyük bir Türkiye kurmaya amaçlar. Diğer partiler AB’ye girme rotası üzerinde hareket etmektedir. Tüm mazlum, mağdur, yoksul ve aç insanlara, özgürlüğü, refahı ve adaleti biz getireceğiz. Saadet Partisi’nden başka, Milli Görüş’ten başka Türkiye ve dünyanın sorunlarını çözecek bir yol yoktur. Yıllardır söylediğimiz ne varsa doğruluğu bugün ortaya çıkmıştır. Saadet Partisi Büyük Kongresi ile Türkiye’de siyasal dinamizmi en güçlü hareketin Milli Görüş tabanı olduğu bir kez daha ispatlanmıştır. ” dedi.

 

“MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ”

Divan toplantısının hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek,  İlçe Divan toplantılarında ilçelerin bir aylık teşkilat çalışmalarının görüşüldüğünü ve en önemli toplantılardan olduğunu söyledi. Bir aylık merkez ilçe çalışmalarını görüşüp değerlendireceklerini ifade eden Öztek, teşkilat çalışmalarını daha verimli yapma gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. Daha sonra ülke gündemini değerlendiren Öztek, partilerin suni gündem ile uğraştıklarını ve gerçek konulara sıra gelmediğini söyledi. Öztek, “Türkiye’de Temmuz 2015’den beri terör olayları hız kesmeden devam ediyor. Saadet Partisi olarak bütün terör olaylarını kınıyoruz, lanetliyoruz. Tüm şehitlere yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu gibi terör olaylarının ülkemizde ve dünyanın diğer ülkelerinde hiç yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dedi.

 

“GERÇEK KONULAR KONUŞULMUYOR”

Dış politikadaki gelişmeleri, komşu ülkelerdeki ve bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendiren Öztek, “Bilindiği gibi, Türkiye iktidar tarafından suni gündem konuları ile meşgul edilmekte gerçek gündem konuları halkın gözünden uzaklaştırılmaktadır. Suni gündem konuları çok konuşulduğu için gerçek gündem konularına sıra gelmemektedir. Son günlerde siyasi partilerimiz en çok neyi konuşmaktadır? Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 4 Mayıs 2016’da Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra AK Parti Genel Başkanlığından ayrılmasını ve AK Parti’nin 22 Mayıs 2016’daki olağanüstü kongresinde Genel Başkanlığa seçilen ve 65. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Sayın Binalı Yıldırım’ın nasıl bir MKYK ve Bakanlar Kurulu ile çalışacağı konusunu. AB ülkelerine vizesiz gitme konusunu. MHP’deki parti içi muhalefeti veya kongre konusunu. CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu’nun iki ay kadar önce bir Sayın Bayan Bakan hakkında kullandığı ifadeyi ve 11 Mayıs 2016 günü TOBB Genel Kurulunda Başkanlık Sistemi hakkında görüşlerini açıklarken kullandığı ifadeyi. Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ve bu konu TBMM’de görüşülürken önce Anayasa Komisyonunda ortaya çıkan kavgaları sonra da TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri ve tabii hiç  bitmeyen   konu   olan   “Başkanlık   Sistemi”   ve     “Yeni   Anayasa   Hazırlama” konusunu konuşmaktadır. Bu konuların hepsi toplumu gerçek gündemden uzaklaştırmak için iktidar tarafından ortaya atılan suni gündem konularıdır. Gün, suni gündem konularını konuşma günü değildir. Gün akan kanları durduracak ekonomik ve sosyal sıkıntıları giderecek gündür. Gelin gerçek gündem konularını konuşup çözüm yollarını bulalım.” dedi.

 

“HER GÜN ŞEHİT CENAZELERİ GELİYOR”

Öztek, “Bizce Türkiye’nin en önemli gündemi iç politikada Terör ve Ekonomik sıkıntılar, dış politikada da Suriye meselesi olmalıdır. Terör eylemleri azdı. Toplum huzursuz. Son 6-7 aydır neredeyse her gün şehit cenazeleri geliyor. 2013 yılından beri hükümetin uygulamaya koyduğunu söylediği çözüm süreci, olumlu sonuç vermediği için, 01 Kasım 2015 seçimlerinden sonra uygulamadan kaldırıldı. PKK eylemleri de devam ediyor, özellikle Güney Doğu’daki illerimizin bazı ilçelerinde PKK eylemleri çok arttı. PKK’lı Teröristler bazı ilçelerimizde bazen “hendekler” kazarak, bazen de barikatlar kurarak güvenlik güçlerinin bazı mahallelere girmelerini önleme gayreti içinde oldular. Bu Teröristlere karşı güvenlik güçleri operasyonlar düzenliyor. Güneydoğudaki bazı illerin ve ilçelerin televizyonlarda verilen görüntüleri olayların ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. İlçelerde günlerce sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Maalesef terör olayları bitmiyor. Her gün bir yöreden terör haberi geliyor. Bazı ilçelerdeki esnaf iş yerlerini açamıyor, vatandaşlarımız da aile fertlerini alarak ilçelerini terk ediyorlar. 1980’li-1990’lı yıllarda terör nedeniyle köyler boşaltılıyordu. Şimdi kentler boşaltılıyor. Çünkü insanlar can güvenliği olmayan bu kentlerde yaşayamıyorlar. Evlerini, işyerlerini bırakıp güvenli yerlere göç ediyorlar. Dileğimiz devletin bir an önce bu bölgede huzur ve sükunu temin etmesidir.”

 

EKONOMİK SIKINTILAR VE İŞSİZLİK

Öztek, “Ülkemizde işsizlik had safhada. İşsizlik en büyük sosyal sorundur. Bir an önce çözülmesi gerekir. TÜİK verilerine göre, 2014 yılında % 9.9 olan işsizlik 2015’de % 10.3’e yükselmiştir.  Yani işsizlik yine çift haneli rakamlarda. Şubat 2016’da işsizlik oranı % 10.9 olmuştur. Sayısal olarak 3.224.000 insanımız işsizdir.”

 

ENFLASYON (TÜFE)

“2016 yılı Nisan ayında enflasyon (TÜFE) bir önceki aya göre % 0.78 arttı. Yıllık enflasyon da % 6.57 olarak gerçekleşti. 2015 yılının başında uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı 115 dolardan yıl sonunda 35-36 dolara düşmesine rağmen İktidar enflasyon konusundaki hedefini maalesef 2015’de de tutturamadı, inşallah AK Partinin 64. hükümeti ve yeni kurulan 65. AK Parti hükümeti 2016 yılı Bütçesi yapılırken öngörülen % 7.5’lik enflasyon hedefini gerçekleştirebilirler. Enflasyondaki artış tüm toplum kesimlerini çiftçi, işçi, memur ve emeklilerimiz ile esnafımızı etkilemektedir. Enflasyonun en fazla etkilediği kesim çiftçilerimizdir. Çiftçilerimiz üretimde kullandıkları tohumluk gübre, motorin (mazot), ilaç ve elektrik enerjisi gibi temel girdileri yüksek fiyattan satın almakta, elde ettikleri ürünleri ise kendi iradeleri dışında oluşan piyasa fiyatından satmak mecburiyetinde kalmaktadırlar. Bu yüzden, hem girdileri temin ederken hem de elde ettikleri ürünleri satarken korumasızdırlar. Son aylarda patates üreticilerinin sıkıntıları çok artmıştır. Yaş meyve ve sebze üreticileri zaten aylardan beri sıkıntılı, özellikle Rusya’ya olan ihracatın azalması yaş meyve ve sebze üreticilerimizi büyük bir sıkıntıya sokmuştur. Üreticilerimiz elde ettikleri ürünleri değer fiyatına satamaz hale gelmişlerdir. Saadet Partisi iktidarında çiftçiye alın terinin karşılığı verilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

 

BORÇLAR VE DIŞ TİCARET

“2002 yılı sonunda 232 milyar dolar olan Türkiye’nin toplam borcu 2015 yılı sonunda 571 milyar dolara yükselmiştir. Bunun 398 milyar doları dış borç, 173 milyar doları iç borçtur.

2015 yılında Kamunun Brüt Toplam Borcu 722.1 milyar TL’dir. Bu borç 2002 yılında 257.2 milyar TL idi. Kamu borçlarında çok hızlı bir artışın olduğu dikkati çekmektedir. 2014 yılında 157.6 milyar dolar olan ihracat 2015 yılında 143.8 milyar dolara düşmüştür. 2014 yılında 242.2 milyar dolar olan ithalat da 2015 yılında 207.2 milyar dolara düşmüştür. 2015 yılında dış ticaret açığımız 63.4 milyar dolardır. 2016 yılının ilk dört ayında (Ocak – Nisan) ihracat 46.7 milyar dolar, ithalat 63.0 milyar dolardır. Buna göre 2016 yılının ilk dört ayındaki dış ticaret açığı 16.3 milyar dolardır. 2016 yılının ilk dört ayındaki ihracat, 2015 yılının ilk dört ayındaki ihracattan % 7.4 daha düşüktür, önümüzdeki 8 ayda inşallah ihracatımız artar ve 155.5 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılır. 2015 yılında cari açık da 32,2 milyar dolardır. 2016 yılının ilk üç ayındaki (Ocak-Mart) cari açık 7,9 milyar dolardır. İnşallah 2016 yılındaki cari açık 2015 yılındaki cari açıktan düşük olur diyoruz.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu