Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Parçalı Ay Tutulması

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Parçalı Ay Tutulması olarak ta bilinen tutulma Türkiye’den de görüldü. Dünyanın pek çok bölgesinde parçalı ay tutulması yaşandı. En net haliyle Rusya’dan izlenen parçalı ay tutulması Kırıkkale’den de görüldü.

 

KIRIKKALE’DEN DE İZLENDİ

Türkiye saati ile (TSİ) 20.23 sularında Dünya’nın tam gölge konisine girerek parçalı tutulma başlaması ile tutulma ortasına 21.20 civarında ulaşarak ay tutulması vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Parçalı tutulma ortasında Ay’ın sadece küçük bir kısmı tam gölge konisi içerisinde kaldı. Ay tutulmasını Kırıkkaleli vatandaşlar evlerinin balkonundan kameraya alarak anı ölümsüzleştirdi.

 

ÇIPLAK GÖZLE İZLEMENİN TEHLİKESİ YOK

En net haliyle Rusya’dan izlenen parçalı ay tutulması, Ortadoğu, Avrupa, Pasifik ve Asya gibi çeşitli kıtalarda görülebildi. Ay tutulmasının, güneş tutulmasına kıyasla çıplak gözle izlenmesinin bir tehlikesi yok. En son yaşanan tam tutulma 28 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşmişti. Bir sonraki tam tutulma 1 yıl sonra 27 Temmuz 2018 Cuma günü gerçekleşecek.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x