Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Patlamada şehit olan Altınışık anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

3 Temmuz 1997 yılında Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçi İsmet Altınışık anıldı.

 

KARANFİL BIRAKILDI

Altınışık için Kırıkkale Şehitliği’ndeki mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, görevi başında şehit olan tüm emek şehitlerine başsağlığı diledi. Üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen patlamayı unutmadıklarını belirten Öcal, “Kırıkkale’ye de tüm Türkiye’ye de unutturmayacağız. Bir daha böyle bir olay yaşanmasın. Unuttuğumuz zaman bu tür olayların yaşanması kendiliğinden oluşuyor. O tarihten sonra alınan tedbirler, güvenlik önlemleri, işyerlerindeki çalışma şartlarının iyileştirilmesi, çalışan arkadaşlarımızın uzmanlaşması, işini daha iyi yapmaya başlaması ile beraber bu tür olayları inşallah bir daha yaşamayız. Allah bu günleri bize bir daha göstermesin” diye konuştu. MKEK Mühimmat Fabrikası Müdürü Sait Altıntaş da yaşadıkları her acı tecrübenin ileride yaşanabilecek sıkıntılara ışık tutacağını ifade ederek, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyetlerinin her zaman olduğu gibi artarak devam edeceğini kaydetti. Programda, Altınışık’ın kabrine karanfil bırakılarak, dua edildi. Törene, MKEK yöneticileri ve işçileriyle Türk Metal Sendikası üyeleri katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu