Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Pehlivanlı güven tazeledi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Tüm Muhtarlar Derneği Kırıkkale Şubesi 8. Olağan Genel Kurulunu tamamladı. İki liste ile Kırıkkale Belediye Meclis salonunda gerçekleşen seçimde, Ağa Pehlivanlı Tüm Muhtarlar Derneği başkanı seçildi.
 
 
Muhtarlık siyasetin okulu
Tüm Muhtarlar Derneği 8. Olağan Genel Kurul’un açılış konuşmasını  yapan Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, kongrede muhtarın görev sorumluluklarına ilişkin bilgiler verdi. ‘’ Muhtarlığın Türkiye Cumhuriyetinde Cumhurbaşkanı.Başbakanı ve  Vali’yi temsil eden görev ve sorumluğu olan bir makamdır.” diyen Aslaner, “ Muhtar sorumluluğu altında vatandaşa en yakın ve iletişimi en hızlı olan mercidir. Mesuliyeti sorumluluğu olan  bir göreve sahiptir.  Bir kişi siyasete girecekse bence muhtarlıktan başlamalı, çünkü orası bir yerde siyasetin okulu. Ben uzun yıllardır devlet memurluğu yapıyorum, emekli olduğumda ya köy muhtarlı veya mahalle muhtarlığı yapmak isterim ’’diye konuştu.
Kırıkkale için mücadele verdik
Divan Başkanlığına Ankara Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hüseyin Özkan, Başkan yardımcılığına Naci Tekinay, Divan üyeliğine Rafet Kalsız’ın seçilmesiyle başlanan Genel Kurulda bütçeler, faaliyet raporların okunması ve kabul edilmesiyle devam etti. Tüm Muhtarlar Derneği Eski başkanı  Naci Teninay kongrede yaptığı konuşmada, muhtarların bu güne kadar Kırıkkale için yaptıkları mücadeleyi dile getirdi. Yeni yasadaki adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde ve İkamet belgelerinin mevzuatında değişiklik yapılmasına değinen Tekinay, yeni sistemle birlikte Muhtar mahallesine gelip yerleşen ve mahalleden gideni şu an olarak bilemediklerini dile getirdi.
Sorunları en aza indirdik
Tüm Muhtarlar Derneği Kırıkkale Şubesi Başkan adayı Hüseyin Kahya Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Gülderen ise yaptığı konuşmasında ‘’Bu güne kadar Kırıkkale’de bu görevi yürüten başkanlarımın başarılı olduklarını hepimiz görmekteyiz. Bu seçimin huzur içinde yapılmış olması beni de muhtar arkadaşlarımızı da mutlu etti. Bu göreve gelirsem aynı şekilde ilkeli dürüst, vatandaşıma hizmet için elimden geleni yapacağım ’’dedi. Tüm Muhtarlar Derneği Kırıkkale Şubesi Mevcut Başkanı Ağa Pehlivan’lı ise ’’Kırıkkale ilimiz sınırları içerisindeki muhtarlarımızın sorunlarını en aza indirdik. Amacımız tüm muhtarlarımızın daha iyi koşullarda görev yapmaları için. Yer ve teknolojik desteklerini en üst seviyeye çıkarıp, muhtarlar arası iletişim ağı kurmaktır. Siz değerli muhtar arkadaşlarımın duyarlı davranışlarına teşekkür ederim. Bu göreve oylarınızla gelirsem aynı sevgi saygıyla bir birimize destek olarak halkımıza hizmete devam edeceğim  ‘ ifadelerine yer verdi.
 
Ağa, yeniden başkan
35 mahalle muhtarının oy kullanmasıyla yapılan seçimde Mevcut BaşkanAğa Pehlivanlı, oyların 20’sini alarak tekrar başkan seçildi. Hüseyin Kahya Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Gülderen 14 oyda kalırken,  1 oy boş çıktı.Yeniden görev tazeleyen  mevcut Başkan Ağa Pehlivanlı, seçim sonunda muhtarlar tarafından tebrik edildi. Tüm Muhtarlar Derneği Kırıkkale Şubesi 8. Olağan Genel Kurul’un programa Kırıkkale Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Türkiye Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Özkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Emekliler Cemiyeti Başkanı Basri Keskin, Kırıkkale’deki eski muhtarlar ve Kırıkkale’nin tek bayan Yuva mahallesi muhtarı Adile İnep  katıldı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu