Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Pekdoğan’a Duygulu Anma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İstanbul Vezneciler semtinde hainlerin saldırısı sonucu Şehitlik mertebesine ulaşan Polis Memuru Emrah Pekdoğan Şahadetinin birinci seneyi devriyesinde çeşitli programlarla anıldı.

 

ŞADIRVAN AÇILIŞI

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Şehidimizin ailesi tarafından düzenlenen anma programı ilk olarak şehidin kabrinin de bulunduğu Kırıkkale Şehitliğini ziyaret ile başladı. Şehidimizin kabri başında kardeşi tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan dualarla anıldı. Diğer Şehit ve Gazi aileleri taziyelerini Pekdoğan ailesine ilettiler. Şehitlik ziyareti sonrası Karşıyaka mahallesindeki Fatih Cami avlusuna şehidin ailesi tarafından yaptırılan şadırvanın açılışı ve aile tarafından programa katılan misafirlere iftar yemeği ikram etmesi ile devam etti.

 

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Garnizon ve Mühimmat Komutan Vekili Albay Halit Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ahmet Günüş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu’nun eşi Ebru Çorumlu, Emniyet Müdür Yardımcıları ve eşleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Veli Karacaköylü ve eşi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yakup Yeşilırmak, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Araştırmacı Zühtü Bozdemir ve eşi, şehit ve gazi aileleri, akrabaları ve mahalle sakinleri katıldı.

 

HAİN BOMBALI SALDIRI

Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından verilen bilgiye göre Pekdoğan hakkında bilgiler verildi. Öcal “Mehmet ve Nurişen çiftinin Üç çocuğundan ortanca çocuğu olarak 20 Şubat 1994 tarihinde İlimizde dünyaya gelmiştir.İlk ve orta öğrenimini Karşıyaka Fatih İlköğretim okulunda, Lise Öğrenimini Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesin de tamamladı. 2012 yılında Kırşehir Polislik Meslek Yüksek Okulunda Polislik eğitim ve öğrenimini 2014 yılında tamamlayarak ilk görev yeri olan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü emrinde görevine başlamıştır. Üniversitelerin güvenliğini sağlamak amacı ile görevlendirilen Çevik Kuvvet ekibinde görev yapmakta iken 07 Haziran2016 tarihinde Vezneciler semtinde seyir halindeki Çevik Kuvvet araçlarına PKK\TAK tarafından gerçekleştirilen hain bombalı saldırı sonucu 6 mesai arkadaşı ile birlikte Şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bekar olan şehidimiz, düzenlenen törenle, Nur Caminden kaldırılarak Kırıkkale Şehitliğine defnedilmiştir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x