Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

Pekgöz Millet için en hayırlısı bu!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

“Osmanlı İmparatorluğu’nun 90 yıllık reklam arası sona erdi” diyen AKP Balıkesir Milletvekili Babuşçu’ya bir tepki de Av. Abdullah Pekgöz’den geldi.

 

“KENDİSİ DE VEKİL DEĞİL ARTIK”
Av. Pekgöz, Milletvekili Tülay Babuşçu’yu, “Ülkenin yönetim biçimi ile ilgili olarak sarf ettiği sözlerle aslında kendini de yok saymış” diyerek eleştirdi. Pekgöz, “5 Aralık 1934’te kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi. 11 Haziran 2011’de sayın Babuşçu milletvekili seçildi. Yani 90 yıllık reklam arası dediği sürede çıkan kanundan faydalanıp vekil oldu. Yani 90 yıllık reklam arası bittiğine göre kendisi de vekil değil artık” diye konuştu.

 

“7 DÜVELİ DİZE GETİRMİŞSİN”
Pekgöz şöyle devam etti; “O reklam arasının henüz başladığı genç Türkiye Cumhuriyeti’nin emeklemeye başladığı döneme bakacak olursak; 11 yıllık ağır bir savaşın dumanı hala tüterken, yedi düveli dize getirmiş ve Lozan’da masaya oturutmuşsun. Düşmanları denize dökmüşsün. Nüfus 12 milyon, köylü devletisin. Limanlar, demiryolları yabancının elinde. 153 ortaokul-lise, halkın yüzde 7’si okur-yazar. Kadınlarda okur yazarlık binde 4, ortaokullarda sadece 543 erkek öğrenim görüyor. Okul çağına gelen çocukların ancak dörtte biri okula gidebiliyor.

 

“HER ŞEYE RAĞMEN KALKINMA HIZI YÜZDE 10”
337 doktor, 200 ebe var. Verem, frengi ve sıtma yaygın. Şeyh Sait gibi isyanlar mevcut, Büyük Dünya Krizi ve iki kısmi seferberlik varolmuş. Bolca hain var. Bunlara rağmen kalkınma hızı yüzde 10’larda. Cumhuriyet kurulmuş ve kurucu önder Mustafa Kemal Atatürk, muassır medeniyetler seviyesine çıkılması için devrimler yapmaya başlamış ve 5 Aralık 1934’te kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermiş.

 

“ANELLİK KARİYERİNE GERİ DÖNSÜN”
Sayın Babuşçu da bu yasadan yararlanıp vekil oldu. Yani demem o ki; kimse 90 yıllık reklam arasında mısır yeyip, gazoz içmedi.  Sayın Babuşçu;size yakışan kadınlar için en güzel kariyer olan “annelik kariyerine” geri dönmeniz ve evde çocuğunuzla ilgilenmeniz,  Tüm millet için en hayırlısı olan bu”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu