Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

PEKMEZ OCAĞI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı Çalılıöz Mahallesi Sağlık Ocağında hastalara yapılan saygısızlık vatandaşları canından bezdirdi.

 

PEKMEZ TİCARETİ

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne Bağlığı Çalılıöz Mahallesi Sağlık Ocağında Sağlık Uzmanları ve Sağlık görevlileri hastalara saygısızlık yapmaya devam ediyor. Yüksek Tansiyon Hastası olan ve Tansiyonunun 20’li rakamlara çıkması nedeni ile Beyin Felci geçirme riski olan bir hasta Tansiyonun çıkması üzerine gittiği sağlık ocağında gördüklerine inanamadı. Sağlık görevlilerine sağlık durumunu anlatan ve tansiyonun ölçülmesini isteyen hastaya Sağlık Görevlileri biraz bekle diyerek koridorda pekmez ticareti yaptılar.

 

TANSİYONUNU DAHA DA ÇIKARTTILAR

Hasta yaşadıklarını gazetemize anlatırken “Evden çıktım başım dönmeye başladı. Yüksek tansiyon hastasıyım ve bu belirtiler olduğu anda Doktorlar hemen bir sağlık kuruluşuna girmemi öneriyorlar. Bende yakın olduğum Çalılıöz Sağlık Ocağına girdim ve oradaki görevlilere tansiyonumun çıktığını, ölçülmesini ve yüksek olması halinde ilaç verilmesini söyledim. Sağlık görevlisi yüzüme bile bakmayarak “bekle biraz” dedi ve yanında ki kişi ile pekmez pazarlığı yaptı. Tansiyonumun daha da arttığını fark ederek oradan ayrıldım.” İfadelerini kullandı.

 

SAĞLIK OCAĞI BAKMADI ECZANE BAKTI

Sağlık Ocağında kendisi ile ilgilenmediğini belirten yüksek tansiyon hastası vatandaş dayanamayıp Sağlık Ocağından ayrıldığını ve Eczaneye gittiğini belirterek “Çıktıktan sonra en yakın eczaneye gittim ve tansiyonumun yükseldiğini söyledim. Eczacı kalfası hemen beni oturtturarak tansiyonumu ölçtü ve 21’e 16 olduğunu söyledi ve eczacıya danışarak dilaltı hapı verdi. Tansiyonum düşene kadarda oradan ayrılmama müsaade etmedi, üstelik karşılığında da hiçbir ücret almadı” dedi. Devlete ait bir Sağlık Kuruluşunda bunlar yaşanırken ve memurlar hastalarla ilgilenmezken özel bir şahsa ait Eczanede hiçbir karşılık beklemeden hasta ile ilgilenilmesi ve tedavi edilmesi akıllarda devlet memurlarının denetimsiz çalıştığı kuşkusuna neden oldu. Konu hakkında bir vatandaş “Memur devlete kapak atmış, sallabaş al maaş diyor, ne yapacaksın?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x