Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSpor

PENDİKSPOR’U TANIYALIM

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1927 yılında kurulan Pendikspor, Türkiye’nin en es­ki spor kulüplerinden biridir.
1927 yılında kurulan Pendikspor, Türkiye’nin en eski spor kulüplerinden biridir. Takımın renkleri Kırmızı ve Beyazdır. Kulüp 1950 yılına kadar resmi prosedürlere bağlı olmaksızın faaliyetlerini sürdürmüş, o yıllarda kazandığı başarılar ile Anadolu yakasının en çok tutulan takımları arasına girmiştir.
Pendikspor ilk kurulduğu yıllarda Pendik Gençlerbirliği ismini taşıdığı ve turnuvalara katılan bir yaz takımı olduğu bilinmektedir. O dönemlerde Pendik’te yapılan müsabakalarda Fenerbahçe, Vefa, Beşiktaş dahil pek çok dev kulübü mağlup eden güçlü bir takım olduğu bilinir.
1950’den sonra resmi statüye kavuşan Kulüğ o tarihten 1986’a kadar uzun yıllar boyunca amatör statüsünde faaliyet göstermiş, 1986’da 3. Lige yükselmiştir. Yaklaşık 12 yıl üçüncü ligde top koşturan Pendik, profesyonel liglerde ilk şampiyonluğunu
1997 – 1998 futbol sezonunda kazanmış ve üçüncü ligden ikinci lige yükselmiştir.
Perndikspor adını 1999 – 2000 sezonunda Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek, kupadan elemesi ile tüm Türkiye’ye duyurdu. Pendik’ten yetişen pek çok futbolcu Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi üç büyüklerde görev almış ve büyük başarılara imza atmıştır.
Bugün de hem Süper Lig hem Birinci Lig hemde İkinci Lig takımlarında Pendikspor’dan yetişen pek çok futbolcu top koşturmaktadır.
Kulüp profesyonel futbol takımı dışında değişik yaş gruplarında 4 takımı daha bulunmakta, bu takımlarda yetişen futbolcular Ümit Milli Takım da dahil olmak üzere pek çok kulübün transfer listesinde yer almaktadır. Kulübün tesisler bakımından da bugün pek çok ikinci lig takımından daha iyi bir durumdadır Kulüp Tesisleri, bir futbol kulübünün ihtiyaç duyacağı her türlü imkanı bünyesinde barındırmaktadır.
PENDİKSPOR TARİHİ
1950 yılında kurulan Pendikspor, 1982 – 1983 sezonuna kadar İstanbul Amatör Kümelerinde mücadele etmiş olup bir çok başarılar elde etmiştir.
1983 – 1984 sezonunda 3. ligin kurulması ile o tarihten bu yana mücadele etmiş olup, 1997 – 1998 sezonunda 3. Ligde şampiyon olarak 2. lige çıkarak bu ligde 2 sezon mücadele etmiş daha sonra 1999 – 2000 sezonunda 3. lige düşmüştür.
Bu düşüşün ardından yaralarını hemen sarıp tekrar 2. Lige dönmenin planlarını yapıp nihayetinde 4 sene sonra bu mutlu sona ulaşarak sezon bitmeden 3 hafta önce şampiyonluğunu ilan etmiştir.
2003 – 2004 sezonunda 3. lig 3. grupta şampiyon olarak tekrar 2. lige yükselerek halen 2. lig B kategorisinde mücadele etmektedir
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x