Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Peygamber mesleğinden Peygamber ocağına destek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Peygamber mesleğinden Peygamber ocağına destek

Vatan savunmasında Türkiye genelinde en çok şehit veren iller arasında yer alan Kırıkkale, milli ve vatanseverlik duygusunu bir kez daha gösterdi. Afrin’de başlatılan “Zeytin Dalı” operasyonuna destek amacıyla köylerden toplanan 180 adet koyun, dualar eşliğinde Mehmetçiklerimize gönderilmek üzere yola çıktı.

 

KÖYLÜLERİN ORDUYA HEDİYESİ

Kırıkkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği öncülüğünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan Mehmetçikler için Kırıkkale’ye bağlı köylerden koyun toplanıldı. Vatanın bölünmez bütünlüğü kapsamında hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, imkânlar dâhilindeki koyunlarını Afrin’e gitmek üzere yetkililere teslim ettiler. Koyun ve keçiler, Niğde Cezaevi Müdürlüğü’nde kesildikten sonra, konserve halinde Mehmetçiklerimize gönderilecek.

 

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Toplanan koyun ve keçiler Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan dualarla yola çıktı. TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör unsurlarını temizlemek için düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacı ile Kırıkkale Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy’un öncülüğünde tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz’ın yanı sıra AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Selami Arslan, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve çok sayıda davetli katıldı.

 

YOĞUN İSTEK VE TALEPLE KARŞILAŞTIK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy “Ülkemizi tehlikeye sokan her durumla mücadele eden Kahraman Ordumuza Peygamber mesleği olan çobanlarımızın Peygamber ocağına da desteği olsun istedik. Bunun için yetiştiricilerimizin talebi üzerine ilimizin plaka numarası olan 71 adet koyun/keçi yardımı için başladık. Ancak yetiştiricilerimize sayı tamamlandı ihtiyaç yok dememize rağmen yetiştiricilerimizden gen gelen yoğun istek ve talebi karşısında bu kadar toplamak zorunda kaldık. Hala yardım etmek isteyen yüzlerce yetirticilerimizden de bağışlarını alamadık” şeklinde konuştu.

 

DESTEK VERİYOR

Vali Haktankaçmaz, “Türk milleti olarak milli duygularımızın şahlandığı bir günde vatandaşlarımızın çok güzel bir fedakârlığına örnek oluyoruz. Türk milletinin güvenliğini sağlamak için başlatılan operasyon kapsamında, terör yuvalarını temizlemek için operasyon başlatıldı. Güvenlik güçlerimiz mücadelesini sürdürürken, Türkiye’nin dört bir yanında milletimiz önemli destek sağlıyor. Dedelerimiz yeniden askere gitmek istiyorlar. Bunlar bu milletin millet olma duyguları. Bu asil milletin başı dik bir zor coğrafyada yaşayabilmesinin formülü burada.  Kendi içlerinden gelerek işin asıl güzel tarafı da o. Herkes kendi gücüne göre kimisi bu şekilde maddi anlamda destek veriyor kimi de dualarıyla destek veriyor. Bu yıl geldiğimiz birlik ve beraberlik duygusunu bozmadan şer odaklarına karşı mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. Terör örgütü mensuplarını temizleyip inşallah orayı asıl sahiplerine teslim edecekler” dedi.

 

TEREDDÜT ETMEZ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Kırıkkale nüfusuna göre en fazla şehit veren illerin başında geliyor. Ne zaman mesele bayrak, vatan, devlet olduğunda hiç tereddüt etmeden ben hazırım diyor. Bugün Kırıkkaleli hemşerilerimiz, değerli çobanlar mallarından hiç tereddüt etmeden üç tane koyunu dahi olan bir tanesini vermek istemiş. Malını tereddüt etmeden veren Kırıkkale halkı, hiç tereddüt etmeden de bu vatan için canını verir. Rabbim operasyondaki bütün Mehmetçiklerimize yardım etsin. İnşallah Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi o toprakları asıl sahiplerine teslim edene kadar bu operasyon devam edecek. İnşallah tabii ki şehitlerimiz var, Allah onların mekânlarını cennet etsin. Rabbim en az zayiatla memleketlerimize tekrar dönmeyi nasip etsin.

 

YERLİ ÜRETİM

Milletvekili Ramazan Can, “Kahraman ordumuzu desteklemek adına çok önemli bir gün. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kırıkkale, kahraman ordumuzun kullanmış olduğu yerli ve milli silahlarımızın üretildiği ana merkezlerimizden biri. Yerli ve milli MPT-76, MPT-55, fırtına obüsleri gibi destekleriyle her zaman ordumuzun yanında olmuştur. Bu manada Kırıkkale kuruluşunda sembolik olan ve savunma alanında bu gücünü idame ettiriyor. Yurt dışında ordumuzun en büyük paya sahip olmasında ve buna vesile olmaktan gurur duyuyorum”

 

Haber-Foto: Burak Can

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x