Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSon Dakika

Peygamberimize selam söyle Yusuf´um…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Diyarbakır´ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda doğum gününden 6 gün sonra şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak, Nur Camii´nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunun tabutuna sarılan şehit annesi Gülseren Alsancak, “Benim yüreğim yandı, oğlumu şehit edenlerin ciğeri yansın” diyerek feryat etti.
KIRIKKALE´NİN 187´NCİ ŞEHİDİ
Tunceli birinci Jandarma Özel Hareket Tabur Komutanlığı emrinde görevliyken Diyarbakır´ın Sur ilçesindeki terör operasyonlarına gönüllü olarak katılan 30 yaşında ve bekar olan Uzman Çavuş Yusuf Alsancak, çıkan çatışma sonucu şehit oldu. Acı haberin ardından Şehit Uzman Çavuş Alsancak´ın yakınları babası Ali Alsancak´ın Yenimahalle´de bulunan evine akın ederken, şehit evine ve çevresine Türk bayrakları asıldı.
AĞITLAR YAKILDI
Daha sonra şehidin babası Ali Alsancak ve anne Gülseren Alsancak´ın cenaze töreni için Diyarbakır´a gitti. Diyarbakır´da düzenlenen törenin ardından memleketi Kırıkkale´de perşembe günü yapılması planlanan cenaze töreni kötü hava şartlarından dolayı iptal edilerek cuma gününe ertelendi. Perşembe günü akşam saatlerinde şehit Alsancak´ı taşıyan cenaze aracı konvoy eşliğinde ilk baba ocağına götürüldü. Binlerce kişinin taziye için geldiği şehidin evlerinde ağıtlar yakıldı, helallik istendi.
DERİNDEN YARALADI
Yapılan duanın ardından şehit Alsancak´ın naaşı Nur Camii´ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtları yürekleri dağladı. Cami avlusunu dolduran binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla şehidimize dua ettiler. 5 Şubat´ta doğum günü olan Alsancak´ın, kendi adına ait sosyal medya hesabında “Sur´da Doğum Günü Yapmak da Varmış” ifadesini kullanması ise tüm sevenlerini derinden yaraladı.
5 GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ
Anne Gülseren Alsancak´ın, 5 gün önce doğum günü olan ve 1 hafta sora eve gelecek oğlunu üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak karşılamaya hazırlandığı ortaya çıktı. Anne Alsancak, en son geçtiğimiz gün akşam saatlerinde mesaj ile oğluyla görüşen anne Alsancak´ın sağlık durumunun iyi olmadığı öğrendiğini ifade etti.
HEDİYELERİNİ ALAMADI
Öte yandan şehit Yusuf Alsancak´ın amcasının kızı Ebru Alsancak, annesinin 5 gün önce özel olarak yaptırmış olduğu yastık ve bardağı göstererek, “Annesi oğlunun bir hafta sonra geleceği için çok heyecanlıydı. Fakat şehit haberi bizleri derinden üzdü. Annesi en son cep telefonuyla mesajlaşmış. Fakat yazdığı kelimelerden oğlunun olmadığını anlamış. Ondan bize yaptırılan bu yastık ve bardak hatıra olarak kaldı” dedi.
TOPRAK VERMEYİZ
Nur Camii´nde kılınan cenaze namazı öncesi oğlunun tabutuna sonkez sarılan şehit annesi, “Benim yüreğim yandı,oğlumu şehit edenlerin ciğeri yansın” diye feryat etti. Şehidin kardeşleri Mehmet ve Mustafa´da babalarını teselli etmeye çalışırken göz yaşlarına hakim olamadı. Teröre mesaj veren kardeşler, “Gerekirse bizlerde vatan için canımızı veririz. Ama bir parça toprak vermeyiz” ifadesinde bulundular.
ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ
Müftü Bekir Gerek tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehit Alsancak, top arabasına konularak, tören mangası eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Nur geçitten askeri konvoy eşliğinde ilerleyen şehit Alsancak´ın naaşı toprağa verilmek üzere cenaze aracına konuldu. Baba Ali Alsancak oğlunu son kez asker selamıyla uğurladı. Alsancak, dualar eşliğinde Bahşılı ilçesinde bulunan şehitliğe defnedildi.
YALNIZ BIRAKMADILAR
Törene; Vali Ali Kolat´ın yanı sıra; AK Parti Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, askeri erkan, kamu kuruluş il temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu