Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Pkk'nın kâbusu Kırıkkale’den

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Terör örgütünün açtığı tüneller, TÜBİTAK tarafından geliştirilen modern bir mühimmat olan Nüfuz Edici Bomba (NEB) ile yerle bir ediliyor. NEB’ler ilimizde geçen aylarda açılan Hassas Duyarlı Bomba tesisinde üretildiği belirtildi.
 
BASINÇTAN ETKİLENMİYOR
İstihbarat raporlarında örgütün tünel açarak önemli yığınaklar yaptığı ortaya çıkmıştı. Güvenlik güçlerine teslim olan bir terörist, Şırnak bölgesinde jetlerin bombardımanında hasar görmemesi için jeneratör ile çalışan matkaplarla tünel şeklinde Doçka mevzileri inşa ettiklerini itiraf etmişti. Tünel derinliğinin 20-25 metre civarında olduğunu anlatan terörist, “Tünel içerisi zikzak şeklinde oluyor ve yukarı/aşağı inip çıkmak için basamak bulunuyor. En üst bölümü iki metre derinliğinde oluyor. Bu şekilde Doçka’nın üst bölümü, aşağı alınarak görünmesi engelleniyor ve bombalanması durumunda basınçtan etkilenmiyor” demişti.
 
İLK VE TEK UÇAK BOMBASI
PKK’nın bu oyunu, TÜBİTAK sayesinde işe yaramadı. TÜBİTAK’ın geliştirdiği NEB’lerle bu türdeki hedefler artık imha edilmeye başlandı. İçeri giren mermi; çok geniş bir alanı etkiliyor ve teröristler etkisiz, silahlar da kullanılamaz hale geliyor. MKEK tarafından Tübitak işbirliği ile Hassas Duyarlı Bomba tesisinde seri üretime alınan NEB, sahip olduğu ardışık delici harp başlığı ile dünyanın ilk ve tek uçak bombası konumunda.
 
NEB’İN ÖZELLİKLERİ
Düşük çarpma hızlarında ve açılarında dahi yüksek delme etkinliği, ikincil hedeflere karşı yüksek etkinlik, programlanabilir ateşleme zamanları, farklı hedef tiplerine karşı kullanılabilme… Boyu 2600 mm, çapı 457.2 mm, ağırlığı 870 kg. Hedefleri; gömülü sert hedefler, yer altı petrokimya depoları, sığınaklar, uçak hangarları ve komuta merkezleri.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu